Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 04:37
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Siera tortes

Kazas siera kūka ar dzērveņu mērci
Sastāvdaļas     

12 Digestive vai Selgas cepumi
75 g sviests, kausēts
450 g Philadelfia vai Kāruma krēmsiers
340 g kazas krēmsiers
miziņa no 1 laima (var arī ņemt citronu)
sula no 1 laima (var ņemt arī citronu)
1 tējk.vaniļas cukurs
200 g smalkais cukurs
2 olas
500 g svaigas vai saldētas dzērvenes
80 ml sarkanvīna
150 g cukura 
1.5 ēdamk. kartupeļu miltu (vai kukurūzas miltu)

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Izkausēto sviestu sablendē kopā ar cepumiem (ja nav blendera, tad var sadrupināt ar pirkstiem un saspaidīt ar dakšiņu). 

Masu liek apaļajā kūkas formā ar noņemamām malām, nedaudz piepresē ar karotes dibenu un cep krāsnī 5-7 minūtes. Atdzesē.

Samazina krāsns temperatūru uz 160°C. Kūkas pildījumam kopā ar mikseri saputo krēmsieru, kazas krēmsieru, laima miziņu un sulu un vaniļu. Beigās pakāpeniski pievieno cukuru, noslēgumā – pa vienai olai. Puto, kamēr masa kļuvusi viendabīga un krēmīga. 

Masu ielej apaļajā formā pa virsu izceptajai pamatnei. Cep krāsnī apuveni 50 minūtes – lai kūkas malas būtu ''sastingušas'', bet vidus vēl nedaudz ''kustīg'' (kūka nogatavosies atdziestot). Noliek vēsumā vismaz uz pāris stundām – vislabāk uz visu nakti.

Mērcei savāra kopā dzērvenes, sarkanvīnu un cukuru – sagaida pirmo burbuli. Tad glāzē iesmeļ dažas ēdamkarotes šķidruma no mērces, nedaudz padzesē un  šķidrumā iemaisa kartupeļu miltus – sakuļ, lai nepaliktu miltu kunkuļi. Dzērveņu masai liek virsū vāku un uz nelielas liesmiņas pasautē apmēram 10 minūtes, pa laikam apmaisot. Šī procesa rezultātā dzērvenēm vajadzētu pārsprāgt. 

Pievieno šķidrumu ar kartupeļu miltiem, izmaisa un atkal sagaida burbuli. Ņem nost no uguns un atdzesē. Cukura daudzumu pielāgo tam, cik saldu mērci katrs vēlas!

Pasniedz katru kūkas gabaliņu pārlietu ar dzērveņu mērci.


Kategorija: Siera tortes |
Skatījumu skaits: 1563 | Atslēgvārdi: Siera tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi