Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Siera tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 12 Digestive vai Selgas cepumi 75 g sviests, kausēts 450 g Philadelfia vai Kāruma krēmsiers 340 g kazas krēmsiers miziņa no 1 laima (var arī ņemt citronu) sula no 1 laima (var ņemt arī citronu) 1 tējk.vaniļas cukurs 200 g smalkais cukurs 2 olas 500 g svaigas vai saldētas dzērvenes 80 ml sarkanvīna 150 g cukura 1.5 ēdamk. kartupeļu miltu (vai kukurūzas miltu) Pagatavošana Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Izkausēto sviestu sablendē kopā ar cepumiem (ja nav blendera, tad var sadrupināt ar pirkstiem un saspaidīt ar dakšiņu). Masu liek apaļajā kūkas formā ar noņemamām malām, nedaudz piepresē ar karotes dibenu un cep krāsnī 5-7 minūtes. Atdzesē. Samazina krāsns temperatūru uz 160°C. Kūkas pildījumam kopā ar mikseri saputo krēmsieru, kazas krēmsieru, laima miziņu un sulu un vaniļu. Beigās pakāpeniski pievieno cukuru, noslēgumā – pa vienai olai. Puto, kamēr masa kļuvusi viendabīga un krēmīga. Masu ielej apaļajā formā pa virsu izceptajai pamatnei. Cep krāsnī apuveni 50 minūtes – lai kūkas malas būtu ''sastingušas'', bet vidus vēl nedaudz ''kustīg'' (kūka nogatavosies atdziestot). Noliek vēsumā vismaz uz pāris stundām – vislabāk uz visu nakti. Mērcei savāra kopā dzērvenes, sarkanvīnu un cukuru – sagaida pirmo burbuli. Tad glāzē iesmeļ dažas ēdamkarotes šķidruma no mērces, nedaudz padzesē un šķidrumā iemaisa kartupeļu miltus – sakuļ, lai nepaliktu miltu kunkuļi. Dzērveņu masai liek virsū vāku un uz nelielas liesmiņas pasautē apmēram 10 minūtes, pa laikam apmaisot. Šī procesa rezultātā dzērvenēm vajadzētu pārsprāgt. Pievieno šķidrumu ar kartupeļu miltiem, izmaisa un atkal sagaida burbuli. Ņem nost no uguns un atdzesē. Cukura daudzumu pielāgo tam, cik saldu mērci katrs vēlas! Pasniedz katru kūkas gabaliņu pārlietu ar dzērveņu mērci. | |
Skatījumu skaits: 2001
| Atslēgvārdi: |