Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Siera tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 2 digestive cepumi (var izmantot arī Selgas cepumus vai speculoos cepumiņus) 75 g izkausēta sviesta 240 ml saldā krējuma 225 grami krēmsiera (Philadelfia vai Kārums) 260 g spéculoos pastas 135 g smalkā cukura 1 tējk. vaniļas cukura 2 tējk. kakao pulvera 1 papīra lapa, kūkas formas izmērā Pagatavošana Uzkarsē cepeškrāsni uz 160C. Sagatavo pamatni: blenderī sadrupina cepumus, pievieno izkausēto sviestu un visu sablendē. Tad masu izklāt kūkas formā ar noņemamām malām, viegli piepresējot. Liek krāsnī cepties uz 9 minūtēm. Izņem no krāsns un kārtīgi atdzesē. Pagatavo siera kūkas pildījumu: uzputo saldo krējumu, kamēr tas ir stingrs, bet vēl nav pārgājis sviestā. Otrā bļodā sajauc kopā speculoos pastu, krēmsieru, cukuru un vaniļas cukuru. Putukrējumu iecilā siera masā un lēnām maisa, līdz iegūta viendabība masa. Lej formā pa virsu uz atdzesētās pamatnes. Noliek vēsumā (vislabāk – ledusskapī) un atdzesē vismaz pāris stundas! Dekorēšana: no papīa lapas izgriež ‘sniegpārsliņu’, kas kalpo kā trafarets kūkas dekorēšanai. To pēc tam uzmanīgi liek uz sastingušās kūkas. Smalkajā sietiņā ieber kakao pulveri un ber pāri trafaretam – tā, lai visas brīvās vietas būtu pārklātas ar kakao. Vēl neliela piebilde – kūka jātur ledusskapī pa nakti, vēlams kādā no augšējiem plauktiem, kur vēsāks. Rezultāts – ļoti krēmīga, uzreiz griežama un ēdama, trakoti salda (labā nozīmē) un visādi citādi garšīga siera kūka! Man liekas, ka šī siera kūka ir īsti piemērota Ziemassvētkiem un aukstam laikam, kad gribas ko īpaši garšīgu un saldu. | |
Skatījumu skaits: 2937
| Atslēgvārdi: |