Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Siera tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Pamatnei 200 g cepumi - 200 g cukurs - 50 g sviests - 120 g Pildījumam svaigais siers (Kāruma vai filadelfijas) - 1 kg cukurs - 200 g milti - 3 ēd.k. 5 olas saldais krējums - 100 ml citrona miziņa vaniļas cukurs - 1 pac. Virskārtai 240 ml skābais krējums 240 ml cukurs - 2 ēd.k. vaniļas cukurs Zemeņu mērcei zemenes - 600 g ūdens - 100 ml cukurs - 2 ēd.k. kukurūzas ciete - 2 ēd.k. citrona sula - 2 tējk. Pagatavošana Vispirms pagatavo pamatni. Cepumus sasmalcina. Pievieno izkausētu sviestu un cukuru (ja cepumi ļoti saldi, tad cukuru var nelikt), un kārtīgi samaisa. Masu klāj kūkas formā, izlīdzina un veido maliņas gar formas malām. Liek ledusskapī, lai sastingst. Tikmēr pagatavo siera masu. Sieru liek lielā bļodā, pa vienai pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, sarīvētu citrona miziņu un izmaisa. Pievieno saldo krējumu un samaisa. Beigās pievieno miltus samaisa. No ledusskapja izņem kūkas formu ar cepuma pamatni un pilda tajā siera masu. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15-20 minūtes, pēc tam temperatūru samazina līdz 150°C un cep vēl 60 minūtes vai līdz brīdim, kad kūkas malas ir stingras, bet vidū vēl nedaudz ļumīgs. Kad kūka gandrīz izcepusies, to izņem no cepeškrāsns un pagatavo virskārtu. Virskārtu pagatavo no skābā krējuma, cukura un vaniļas cukura, kārtīgi izmaisa un klāj uz karstās kūkas. Kūku liek atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept aptuveni 15 minūtes. Izcepto kūku atdzesē un liek ledusskapī. Pagatavo zemeņu mērci. Katliņā liek zemenes, cukuru un ūdeni un uz vidējas uguns vāra aptuveni 5 minūtes. Zemeņu masu izberž caur sietiņu. Šķidrumu vēlreiz uzsilda. Kukurūzas cieti samaisa ar 1 ēdamkaroti ūdens un lej klāt zemeņu masai. Uzvāra apmēram 1 minūti, nepārtraukti maisot. Gatavs. Lej traukā, lai atdziest un izmaisa citronu sulu. Griež kūku gabaliņos, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 6857
| Atslēgvārdi: |