Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Siera tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Pamatnei 1 paciņa cepumu "Selga” 4-5 ēd.k. sviests malts ingvers muskatrieksts malts kanēlis sezama sēkliņas Kūkai 145 g brūnais cukurs ½ tējk. malts kanēlis ¼ tējk. malts ingvers ⅛ tējk. maltas krustnagliņas ⅛ tējk. malta muskatrieksta ¼ tējk. sāls 450 g krēmsiera (Mascarpone) 3 olas 1 tējk. vaniļas cukura 240 ml. ķirbju biezenis Pagatavošana Sagatavojam nepieciešamās sastāvdaļas. Svarīgi, lai krēmsiers un olas būtu istabas temperatūrā. Ja gadījumā taisāt steigā, olas un sieru var ielikt siltā ūdenī, lai ātrāk sasilst. Ietauko cepjamo veidni. Sasmalcina "Selgas” cepumus, pielej klāt izkausētu sviestu (es to daru ieliekot sviestu mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti) garšvielas un sezama sēklas. Ieklāj veidnē tā, lai gar sāniem veidotos apmēram 2,5 cm. maliņas. Šo var likt uz 8-10 minūtēm cepeškrāsnī, bet pietiks arī uzklājot pārtikas plēvi ievietot ledusskapī, kamēr gatavojam kūkas vidusdaļu. Vidusdaļai sakuļ krēmsieru (svarīgi nepārkult- aptuveni 1-2 min.), pievieno cukuru (arī pakāpeniski 1-2 min.kuļ). Olas pievieno pakāpeniski pa vienai. Iemaisa ķirbja masu, garšvielas un vaniļas cukuru. Masa sanāk nedaudz pašķidra. Ieslēdzam cepeškrāsni uz 180°C. Masu lej virsū pamatnei un liek cepties 30 minūtes. Vēl ieteicams, cepeškrāsns apakšā novietot pannu ar ūdeni, lai, ūdenim izgarojot, veidotos mitrs gaiss un kūka nesasprēgātu. Pēc tam nogriež temperatūru uz 160°C un turpina cept 10-20 minūtes , kamēr masa gar malām ir stingra, bet vidū nedaudz mīksta (ledusskapī tā sastings). Kopējais cepšanas laiks apmēram 40-60 minūtes. Nu un tas pats, kas šai kūkai: pati grūtākā sadaļa – gaidam rītdienu vai vismaz 3-4 ha. Dekorējam pēc sirds patikas. Šai kūkai vislabāk piestāv svaigs, gaisīgs putukrējums. | |
Skatījumu skaits: 1549
| Atslēgvārdi: |