Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:41
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 3
Viesi: 3
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Siera tortes

Ķirbju siera kūka
Sastāvdaļas

Pamatnei 
1 paciņa cepumu "Selga”
4-5 ēd.k. sviests 
malts ingvers 
muskatrieksts 
malts kanēlis 
sezama sēkliņas 
 
Kūkai
145 g brūnais cukurs 
½ tējk. malts kanēlis 
¼ tējk. malts ingvers 
⅛ tējk. maltas krustnagliņas
⅛ tējk. malta muskatrieksta 
¼ tējk. sāls 
450 g krēmsiera (Mascarpone) 
3 olas 
1 tējk. vaniļas cukura
240 ml. ķirbju biezenis 

Pagatavošana
 
Sagatavojam nepieciešamās sastāvdaļas. Svarīgi, lai krēmsiers un olas būtu istabas temperatūrā. Ja gadījumā taisāt steigā, olas un sieru var ielikt siltā ūdenī, lai ātrāk sasilst.
 
Ietauko cepjamo veidni. Sasmalcina "Selgas” cepumus, pielej klāt izkausētu sviestu (es to daru ieliekot sviestu mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti) garšvielas un sezama sēklas. Ieklāj veidnē tā, lai gar sāniem veidotos apmēram 2,5 cm. maliņas. Šo var likt uz 8-10 minūtēm cepeškrāsnī, bet pietiks arī uzklājot pārtikas plēvi ievietot ledusskapī, kamēr gatavojam kūkas vidusdaļu.
 
Vidusdaļai sakuļ krēmsieru (svarīgi nepārkult- aptuveni 1-2 min.), pievieno cukuru (arī pakāpeniski 1-2 min.kuļ). Olas pievieno pakāpeniski pa vienai. Iemaisa ķirbja masu, garšvielas un vaniļas cukuru. Masa sanāk nedaudz pašķidra.
 
Ieslēdzam cepeškrāsni uz 180°C.

Masu lej virsū pamatnei un liek cepties 30 minūtes. Vēl ieteicams, cepeškrāsns apakšā novietot pannu ar ūdeni, lai, ūdenim izgarojot, veidotos mitrs gaiss un kūka nesasprēgātu. Pēc tam nogriež temperatūru uz 160°C un turpina cept 10-20 minūtes , kamēr masa  gar malām ir stingra, bet vidū nedaudz mīksta (ledusskapī tā sastings). Kopējais cepšanas laiks apmēram 40-60 minūtes.
 
Nu un tas pats, kas šai kūkai: pati grūtākā sadaļa – gaidam rītdienu vai vismaz 3-4 ha. Dekorējam pēc sirds patikas. Šai kūkai vislabāk piestāv svaigs, gaisīgs putukrējums.


Kategorija: Siera tortes |
Skatījumu skaits: 1549 | Atslēgvārdi: Siera tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi