Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 26.04.2024, 08:07
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Siera tortes

Ceptā ābolu - riekstu siera kūka
Sastāvdaļas
 
Pamatnei
200g cepumu (var izmantot "Selgas", šoreiz izmantojam smilšu cepumus)
2 ēdamk. gaišā muskovado cukura
4 ēd.k. izkausēta sviesta
 
Virsai
600g krējuma siera (3 kastītes "Kārums" sieru)
175ml pūdercukura
3 ēd.k. kukurūzas cietes (izmantoju kartupeļu cieti)
1 ēd.k. vaniļas cukura
3 olas
100ml trekna skābā krējuma
600ml nomizotu, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu
75ml pūdercukura
1 tējk. malta kanēļa
100ml (~120g) rupji sasmalcinātu valriekstu (var aizvietot ar mandelēm)
 
Pagatavošana
 
 Karstumizturīgā veidnē ielej 2cm ūdens un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 grādu temperatūrai. Cepumus sasmalcina smalkos gabaliņos (virtuves kombainā vai blenderī), iejauc izkausēto sviestu un cukuru, rūpīgi samaisa.  Gatavo maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu, kurā pirms tam ir ieklāts cepampapīrs (diametrs ~26cm). Cep 10 minūtes, tad atdzesē, neizņemot no veidnes. 
 
Ābolus sagriež šķēlītēs (var arī kubiciņos). Tās samaisa ar kanēli un cukuru un atstāj, lai āboli sasulojas.
 
Ar mikseri saputo sieru mīkstu un gaisīgu. Iemaisa cukuru, kukurūzas cieti un vaniļas cukuru. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Iemaisa skābo krējumu un maisījumu ielej veidnē.  Ābolu šķēlītes kārto uz kūkas un pārkaisa ar rupji sasmalcinātiem valriekstiem (izmantoju veselas mandeles). Kūku cep 60 minūtes vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs. Veidni nedaudz pakrata, lai pārliecinātos, vai kūka gatava. Kūku izņem no cepeškrāsns, atdzesē un uz nakti ieliek ledusskapī.
 
 
Nākamajā dienā noņem veidnes malu. Ar nazi vai lāpstiņu kūku uzmanīgi atdala no veidnes pamatnes un uzslīdina uz šķīvja. Pirms pasniegšanas var pārliet karameļu mērci.
 
 
Lai labi garšo!
 
 
Kategorija: Siera tortes |
Skatījumu skaits: 1641 | Atslēgvārdi: Siera tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi