Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Kūkas pamatnei: 120 g lazdu riekstu, rupji sakapāti 9 olu baltumi 170 g brūnā cukura, nerafinēts un pēc iespējas smalkāks 230 g smalkā baltā cukura 60 g pūdercukura 60 g mandeļu miltu 2 ēd.k. sarkanvīna etiķa 1 ēd.k. kukurūzas cietes 1/2 apelsīna miza 1/2 citrona miza 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta 2 ēd.k. eļļas (neitrāla garša un aromāts) kūkas pamatnes ietaukošanai Krēmam: 100 g piena šokolādes, salauzīta gabaliņos 100 g salda krējuma 125 g maskarpones siera 45 g pūdercukura Virskārtai: 50 g lazdu riekstu, rupji sakapāti Pagatavošana Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izklāj pannu 23 cm diametrā ar foliju un to viegli sasmērē ar eļļu. Liek putoties olu baltumus. Puto vidējā ātrumā, līdz putas kļūst gaisīgas. Tad, pievienojot pa vienai ēdamkarotei cukura (sāk ar pūdercukuru, turpinot ar brūno un balto), putošanu turpini, līdz ir pielikts viss pūdercukurs. Tas varētu prasīt apmēram 7-9 minūtes. Kad masa ir stingra un viss cukurs pielikts, liek klāt etiķi, kukurūzas cieti, lazdu riekstus, mandeļu miltus, vaniļas ekstraktu, apelsīna un citrona mizas. Visu iecilā, lai ir visā olu baltumā. Lej sagatavotajā formā un liek cepties apmēram 45 minūtes krāsns vidējā nodalījumā. Izslēdz krāsni un atstāj dzesēties krāsnī ar viegli atvērtām durvīm kādas 4 h, bet vislabāk - visu nakti. Kad pilnībā atdzisis, liek ledusskapī, līdz kļūst auksta. Vislabāk - 4 h. Izņem no ledusskapja. Liec pamatni uz trauka, uz kura kūku pasniegsi. Uzsmērē krēmu un pārber ar lazdu riekstiem. Krēms. Vienā bļodiņā liec piena šokolādi. Katliņā sakarsē saldu krējumu. Kad krējums karsts, uzlej uz piena šokolādes un ļauj, lai pastāv 1 minūti neaiztiekot. Pēc minūtes samaisi, lai visa šokolāde pilnībā izkūst. Ieliec ledusskapī, lai atdziest, kādas 30 minūtes (bet lai nekļūst cieta). Kad šokolāde atdzisusi, bļodā liec maskarpones sieru un pūdercukuru un puto 2 minūtes, lai kļūst vijīga un stingra. Tad pievieno piena šokolādi un ieputo, līdz viss samaisās. | |
Skatījumu skaits: 2595
| Atslēgvārdi: |