Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 05:35
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes

Lazdu riekstu torte
Sastāvdaļas 

Kūkas pamatnei:

120 g lazdu riekstu, rupji sakapāti
9 olu baltumi
170 g brūnā cukura, nerafinēts un pēc iespējas smalkāks
230 g smalkā baltā cukura
60 g pūdercukura
60 g mandeļu miltu
2 ēd.k. sarkanvīna etiķa
1 ēd.k. kukurūzas cietes
1/2 apelsīna miza
1/2 citrona miza
1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
2 ēd.k. eļļas (neitrāla garša un aromāts) kūkas pamatnes ietaukošanai

Krēmam:

100 g piena šokolādes, salauzīta gabaliņos
100 g salda krējuma
125 g maskarpones siera
45 g pūdercukura

Virskārtai:

50 g lazdu riekstu, rupji sakapāti

Pagatavošana

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izklāj pannu 23 cm diametrā ar foliju un to viegli sasmērē ar eļļu.

Liek putoties olu baltumus. Puto vidējā ātrumā, līdz putas kļūst gaisīgas. Tad, pievienojot pa vienai ēdamkarotei cukura (sāk ar pūdercukuru, turpinot ar brūno un balto), putošanu turpini, līdz ir pielikts viss pūdercukurs. Tas varētu prasīt apmēram 7-9 minūtes.

Kad masa ir stingra un viss cukurs pielikts, liek klāt etiķi, kukurūzas cieti, lazdu riekstus, mandeļu miltus, vaniļas ekstraktu, apelsīna un citrona mizas. Visu iecilā, lai ir visā olu baltumā.

Lej sagatavotajā formā un liek cepties apmēram 45 minūtes krāsns vidējā nodalījumā. Izslēdz krāsni un atstāj dzesēties krāsnī ar viegli atvērtām durvīm kādas 4 h, bet vislabāk - visu nakti. Kad pilnībā atdzisis, liek ledusskapī, līdz kļūst auksta. Vislabāk - 4 h.

Izņem no ledusskapja. Liec pamatni uz trauka, uz kura kūku pasniegsi. Uzsmērē krēmu un pārber ar lazdu riekstiem.

Krēms. Vienā bļodiņā liec piena šokolādi. Katliņā sakarsē saldu krējumu. Kad krējums karsts, uzlej uz piena šokolādes un ļauj, lai pastāv 1 minūti neaiztiekot. Pēc minūtes samaisi, lai visa šokolāde pilnībā izkūst. Ieliec ledusskapī, lai atdziest, kādas 30 minūtes (bet lai nekļūst cieta).

Kad šokolāde atdzisusi, bļodā liec maskarpones sieru un pūdercukuru un puto 2 minūtes, lai kļūst vijīga un stingra. Tad pievieno piena šokolādi un ieputo, līdz viss samaisās. 



Kategorija: Riekstu tortes |
Skatījumu skaits: 1861 | Atslēgvārdi: Krēma tortes, Riekstu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi