Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 18:29
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes

Riekstu kūciņas ar karameļu krēmu
Sastāvdaļas

Vienam biskvītam
piena šokolāde - 100 g
sviests - 125 g
cukurs - 120 g
3 olas
milti - 130 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
pāris pilieni mandeļu esences

Krēmam
piens - 1 l
karameļu pudiņš - 1 paciņa (40 g)
pūdercukurs - 150 g
sviests - 400 g
nedaudz cukura

Dekorēšanai
lazdu rieksti - 200 g
zemesrieksti - 100 g
cukurs - 100 g

Šokolādes glazūrai
cukurs - 90 g
kakao - 5 ēd.k.
piens - 3 ēd.k.
sviests - 50 g

Pagatavošana

Gatavo mīklu.

Šokolādi salauž gabaliņos, pievieno sviestu un izkausē karstā ūdens peldē.


Atdala olu dzeltenumus, pievieno pusi cukura un saputo.


Pievieno izkausēto šokolādes masu un samaisa.


Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iesijā olu masā.


Saputo mīklu.


Olu baltumiem pievieno atlikušo cukuru un saputo stingrās putās. Tad pievieno dažus pilienus mandeļu esenci, rūpīgi samaisa un iecilā mīklas masā.


Cepamajā formā klāj cepamo papīru un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes.


Izcepto biskvītu atdzesē. 

Tieši tāpat cep otru biskvītu.

Pagatavo krēmu.

200 ml piena ber pudiņa pulveri un samaisa. Atlikušo pienu uzvāra, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā lej piena pudiņu un karsē uz nelielas uguns.


Tiklīdz masa sabiezē, noņem no uguns, pārkaisa ar cukuru, lai neveidojas plēve un atdzesē aukstā ūdens peldē.


Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru un saputo. Tad pakāpeniski pievieno atdzesēto pudiņu un visu labi saputo.


Lazdu riekstus 200°C apgrauzdē cepeškrāsnī apmēram 10-15 minūtes un noberž miziņu.


Pannā ber 100 g cukura, izkausē, līdz kļūst zeltaini brūns, ber lazdu riekstus, samaisa un klāj uz cepamā papīra. Ļauj atdzist un tad salauž gabaliņos.


Varam ķerties klāt tortes veidošanai.

Tortes formā ar noņemamām malām liek biskvītu, smērē pusi krēma un liek virsū otru biskvītu.


Tad smērē atlikušo krēmu, pārkaisa ar sasmalcinātiem, apgrauzdētiem zemesriekstiem un liek uz 30 minūtēm ledusskapī sastīvēt.


Kad torte atdzesēta, sagriež gabaliņos, noņem formas maliņas un kārto uz paplātes.


Pagatavo šokolādes glazūru.

Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu, cukuru, kakao un karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga, gluda masa.

Liek kakao glazūru konditorejas maisiņā un uz katras kūciņas veido rakstiņu, pēc brīvas izvēles.


Beigās kūciņas dekorē ar karamelizētiem riekstiem un liek vēl uz stundu ledusskapī sastīvēt.


Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma tortes |
Skatījumu skaits: 4481 | Atslēgvārdi: Krēma tortes, Riekstu tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi