Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Biskvītam:
6 olas
3ēd.k. milti
3 ēd.k. kartupeļu ciete
3 ēd.k. cukurs
Pildījumam:
1 porcija vārītais krēms
2 ēd.k. kakao
7 gabaliņi marmelāde Gundega vai jebkura cita skāba citronu marmelāde
naža gals vanilīns
2 ēd.k. apelsīnu džems
2 ēd.k. konjaks
2 ēd.k. vārīts ūdens
Pagatavošana
Katram biskvītam mīklu puto atsevišķi. 2 olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 2 ēd.k. cukura un puto, kamēr masa gaiša, palielinājusies tilpumā un cukurs izkusis. Saputo olbaltumus stingrās putās. 1/3 olbaltuma pievieno dzeltenumu masai un vienmērīgi izcilā.
Pievieno 1 ēd.k. miltus, 1 ēd.k. kartupeļu cieti, izmaisa. Iecilā atlikušās 2/3 olbaltumu, uzreiz lej ar cepampapīru izklātā formā un liek cepties 15 min 180° karstā cepeškrāsnī.
Tāpat pagatavo pārējos divus biskvītus.
Vārīto krēmu sadala 3 daļās – 2 ēd.k. atliek malā, pārējo sadala divās daļās. Vienu daļu saputo ar kakao, otru ar vanilīnu. Marmelādi sagriež gabaliņos, iemaisa vanilīna krēmā.
Sajauc kopā apelsīnu džemu ar konjaku un ūdeni.
Liek kopā torti. Biskvītu no vienas puses apslaka ar apelsīnu-konjaka maisījumu, pārziež ar pusi marmelādes-vaniļas krēmu.
Otru biskvītu apslaka no abām pusēm, liek virsū pirmajam un apziež ar otru pusi krēma.
Trešo biskvītu apslaka ar atlikušo maisījumu no vienas puses, ar kuru to lieku uz pirmajiem diviem.
Torti no visām pusēm apsmērē ar šokolādes krēmu un dekorē ar iepriekš atlikto balto krēmu.
| |
Skatījumu skaits: 5944
| Atslēgvārdi: |