Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas biskvīta mīklai 100 gr. melnā šokolāde 20 gr. sviests 4 olas šķipsna sāls 150 gr. cukurs 1 pac. vaniļas cukurs 60 gr. mandeles 60 gr. milti 2 tējkarotes cepampulvera krēmam 27 gr. želantīns 2 olas 150 gr. cukurs 200 ml. sarkanvīns 250 ml. saldais krējums 250 gr. tumši sarkanu vīnogu ( bez kauliņiem) 4 ēd. karotes melno upeņu ievārījuma 250 ml. sarkano vīnogu sula Pagatavošana Samaļ mandeles. 4 olas sadala: atsevišķi dzeltenumi, atsevišķi baltumi. Sakuļ baltumus cietās putās. Dzeltenumiem pieber cukuru un sakuļ gaišā masā. Izkausē šokolādi un sviestu. Cepamtraukā 26 cm diametrā, ieklāj cepampapīru. Samaisa visas mīklas sastāvdaļas viendabīgā masā, lej cepamtraukā, liek cepties 180 grādos 30 minūtes. Uzbriedina 17 gr. želatīna. 2 dzeltenumus atdala no baltumiem un samaisa ar 100 gr. cukura. Olu dzeltenumu masai, karstā ūdens peldē, piejauc sarkanvīnu un karsē 3 minūtes. Piejauc masai želantīnu, maisa līdz tas izkūst. Pārliek auksta ūdens peldē un maisa līdz masa pilnīgi atdziest. Sakuļ saldo krējumu cietās putās. Olu baltumus atcevišķi sakuļ cietās putās. Putukrējumam piejauc klāt olu baltumu masu un vīna masu. Izņem biskvītu, atdzesē, sagriež 3 daļās. Pirmo biskvīta daļu liek cepamtraukā, parklāj ar upeņu ievārījumu. Otro biskvīta daļu liek virsū un pārklāj ar lielāko daļu vīna krēma, ieber ogas. Trešo biskvīta daļu liek virsū un pārlej ar atlikušo vīna krēmu. Liek uz 3 stundām ledusskapī. Uzbriedina 10 gr. želatīna. Karstā ūdens peldē uzkarsē 50gr. sulas. Pievieno uzbriedinātu želantīnu, samaisa, tad piejauc atlikušo sulu. Pārlej tortes virskārtu un liek ledusskapī uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorējam ar šķidro glazūru. Gatavs! | |
Skatījumu skaits: 2245
| Atslēgvārdi: |