Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Smilšu mīklas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai sviests - 100 g milti - 300 g ūdens - 50 ml Krēmam 2 olas cukurs - ¾ glāze vaniļas cukurs - 1 pac. kartupeļu ciete - 4 ēd.k. piens - 350 ml Virskārtai želeja - 25 g ūdens - 150 ml cukurs - ½ glāze kivi - 4 gab. Pagatavošana Pagatavo krēmu. Olām pievieno ¼ glāzi cukura, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti un saputo. Pienam pieber ½ glāzi cukura, samaisa un karsē uz vidējas uguns, līdz piens sāk vārīties. Uzkarsēto pienu lej olu masā, samaisa un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz masa sabiezē. Gatavo krēmu atdzesē aukstā ūdens peldē, pa laiciņam apmaisot. Pagatavo mīklu. Miltiem pievieno aukstu sviestu un saberž drumstalās. Tad pievieno aukstu ūdeni, samīca mīklu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto mīklu izrullē. Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru un klāj mīklu. Iz veido maliņas un mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20-25 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē. Pagatavo želeju. Želejai uzlej ūdeni un uzbriedina. Pieber cukuru un izkausē karstā ūdens peldē. Želeju mazliet atdzesē. Atdzesētajā biskvītā klāj krēmu. Kivi nomizo, sagriež ripiņās un kārto uz krēma. Pa virsu pārlej želeju un liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2581
| Atslēgvārdi: |