Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas olu baltumi - 5 gab. pūdercukurs - 80 g cukurs - 50 g vaniļas cukurs - 1 paciņa milti - 60 g Garnēšanai saldais krējums - 400 g pūdercukurs - 1 ēd.k. avenes - 150 g ogu maisījums - 200 g Pagatavošana Olu baltumus saputo stingrās putās. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un vēlreiz saputo. Miltiem pievieno pūdercukuru, sajauc, pievieno saputotajiem olu baltumiem un uzmanīgi samaisa, lai veidojas pabieza mīkla. Liek mīklu neietaukotā cepamajā formā un izlīdzina. Uzkarsē cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 30 minūtes. Sākumā mīkla pacelsies, bet pēc tam virsma izlīdzināsies. Izcepto biskvītu, ar visu formu, apgāž otrādi, uzliek uz šķīvja un atstāj dzesēties. Tas ir svarīgi, lai biskvīts ''nenosēstos''. Kad biskvīts pilnība atdzisis, ar nazi novelk gar cepamformas malām, pāris reizes uzsit pa galda virsmu un izgāž un dēlīša. Atdzisušajam biskvītam virsma būs mazliet mitra - pārkaisiet ar maltiem riekstiem. Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru un saputo. Biskvītu sagriež trīs daļās. Apakšējo daļu pārziež ar putukrējumu, liek avenes, mazliet piespiež un liek virsū otro biskvīta daļu. Atkal pārziež ar putukrējumu, liek avenes un virsū trešo biskvītu. Ar atlikušo putukrējumu pārziež tortes malas un virsu. Dekorē ar ogām (kā vēlas). Griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2928
| Atslēgvārdi: |