Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 6 olas 160 g pūdercukura ½ ēdamkarotes vaniļas cukura 1 citrona miziņa 1 tējkarote malta kanēļa 200 g mandeļu Pagatavošana Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus un pūdercukuru saputo, līdz tie kļūst gaiši un palielinās apjomā. Pievieno vaniļas cukuru, noplaucēta citrona rīvēto miziņu un kanēli. Mandeles, ja nepieciešams atbrīvo no miziņas un samal. Iemaisi saputotajos olu dzeltenumos. Atsevišķā traukā ar tīru putotāju saputo olu baltumus un pievieno dzeltenumiem. Uzmanīgi – nemaisi pārāk intensīvi, lai mīkla nesaplaktu. Iezied kūku veidni ar noņemamām malām ar sviestu, iekaisi nedaudz rīvmaizes un iepildi tajā mīklu. Cep 175 grādos aptuveni 40 minūtes. Atdzesē un izņem no veidnes. Pārkaisi ar pūdercukuru un pasniedz ar vaniļas saldējumu, kurš pārkaisīts ar kanēli. | |
Skatījumu skaits: 1501
| Atslēgvārdi: |