Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 18.04.2024, 21:56
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes

Maljorkas mandeļkūka
Sastāvdaļas

6 olas
160 g pūdercukura
½ ēdamkarotes vaniļas cukura 
1 citrona miziņa
1 tējkarote malta kanēļa
200 g mandeļu

Pagatavošana
 
Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus un pūdercukuru saputo, līdz tie kļūst gaiši un palielinās apjomā. 

Pievieno vaniļas cukuru, noplaucēta citrona rīvēto miziņu un kanēli. Mandeles, ja nepieciešams atbrīvo no miziņas un samal. Iemaisi saputotajos olu dzeltenumos. Atsevišķā traukā ar tīru putotāju saputo olu baltumus un pievieno dzeltenumiem. Uzmanīgi – nemaisi pārāk intensīvi, lai mīkla nesaplaktu. 

Iezied kūku veidni ar noņemamām malām ar sviestu, iekaisi nedaudz rīvmaizes un iepildi tajā mīklu. 

Cep 175 grādos aptuveni 40 minūtes. Atdzesē un izņem no veidnes. 

Pārkaisi ar pūdercukuru un pasniedz ar vaniļas saldējumu, kurš pārkaisīts ar kanēli. 


Kategorija: Riekstu tortes |
Skatījumu skaits: 1461 | Atslēgvārdi: Riekstu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi