Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 70 g augstākā labuma kviešu miltu 70 g baltā vai brūnā cukura 120 g mandeļu 80 g valriekstu 3 olas 220 g melno plūmju, aprikožu vai persiku, rozīņu, vīģu un dzērveņu ½ tējk. malta muskatrieksta 1 tējk. malta kanēļa 1 apelsīna miza, rīvēta 1 citrona miza, rīvēta 100 g medus pūdercukurs Pagatavošana Uzkarsē krāsni 150° C. Uz pannas grauzdē riekstus aptuveni 5–10 minūtes. Sagrauzdētos riekstus sasmalcini ar gaļas āmuru starp dvieļiem vai ar nazi. Olas un cukuru saputo mikserī. Sagriež žāvētos augļus sīkākos gabaliņos, pievieno riekstus un sajauc kopā visas sastāvdaļas. Pannu iesmērē ar sviestu, pārkaisa ar miltiem un izbārsta pa visu pannu. Ielej tajā sagatavoto kūkas masu un cep krāsnī 45 min. Kūku atdzesē, sagriež. Uz šķīvja liek ēdamkaroti medus un ar karotes dibenu veido apļveida formu. Pa virsu liek kūku. | |
Skatījumu skaits: 1731
| Atslēgvārdi: |