Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 19.04.2024, 09:48
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes

Mandeļu torte
Sastāvdaļas

70 g augstākā labuma kviešu miltu
70 g baltā vai brūnā cukura
120 g mandeļu
80 g valriekstu
3 olas
220 g melno plūmju, aprikožu vai persiku, rozīņu, vīģu un dzērveņu
½ tējk. malta muskatrieksta
1 tējk. malta kanēļa
1 apelsīna miza, rīvēta
1 citrona miza, rīvēta
100 g medus
pūdercukurs

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni 150° C.

Uz pannas grauzdē riekstus aptuveni 5–10 minūtes. Sagrauzdētos riekstus sasmalcini ar gaļas āmuru starp dvieļiem vai ar nazi. 

Olas un cukuru saputo mikserī. 

Sagriež žāvētos augļus sīkākos gabaliņos, pievieno riekstus un sajauc kopā visas sastāvdaļas.

Pannu iesmērē ar sviestu, pārkaisa ar miltiem un izbārsta pa visu pannu. Ielej tajā sagatavoto kūkas masu un cep krāsnī 45 min.

Kūku atdzesē, sagriež. Uz šķīvja liek ēdamkaroti medus un ar karotes dibenu veido apļveida formu. Pa virsu liek kūku.


Kategorija: Riekstu tortes |
Skatījumu skaits: 1689 | Atslēgvārdi: Riekstu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi