Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 18.04.2024, 06:57
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes

Biskvītkūka ar riekstu cepurīti
Sastāvdaļas 

80 g sviesta, istabas temperatūrā
1 tējk. vaniļas cukura
110 g smalkā cukura
1 ola
150 g miltu ar cepamo pulveri
80 ml piena
50 g pistāciju
50 g mandeļu
25 g ciedru riekstu
40 g pūdercukura
1/2 tējk. malta kardamona
1 tējk. malta kanēļa

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. Ar sviestu iesmērē apaļu kūku cepamo formu (20 cm diametrā).

Saputo kopā 60 g sviesta, vaniļas cukuru, smalko cukuru un olu. Iemaisa izsijātus miltus un olu. Sajauc viendabīgā masā.

Ielej mīklu formā un cep 25 minūtes. Atļauj kūkai atdzist pirms izņemšanas no formas.

Visus riekstus mikserī samaļ – tā, lai tie nepārvērstos par pulveri, bet paliktu veseli gabaliņi. Tad riekstiem pievieno ēdamkaroti ūdeni, garšvielas un pūdercukuru. Ar karoti izlīdzina riekstu masu apaļā formā uz cepamā papīra. Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm karamelizēties (bet jāskatās, lai rieksti nesāk mainīt krāsu!).

Izkausē atlikušos 20 g sviesta un ar sviestu nosmērē biskvītkūku. Pa virsu ar karoti vienādā kārtiņā liek riekstu masu.


Kategorija: Riekstu tortes |
Skatījumu skaits: 1338 | Atslēgvārdi: Riekstu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi