Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 80 g sviesta, istabas temperatūrā 1 tējk. vaniļas cukura 110 g smalkā cukura 1 ola 150 g miltu ar cepamo pulveri 80 ml piena 50 g pistāciju 50 g mandeļu 25 g ciedru riekstu 40 g pūdercukura 1/2 tējk. malta kardamona 1 tējk. malta kanēļa Pagatavošana Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. Ar sviestu iesmērē apaļu kūku cepamo formu (20 cm diametrā). Saputo kopā 60 g sviesta, vaniļas cukuru, smalko cukuru un olu. Iemaisa izsijātus miltus un olu. Sajauc viendabīgā masā. Ielej mīklu formā un cep 25 minūtes. Atļauj kūkai atdzist pirms izņemšanas no formas. Visus riekstus mikserī samaļ – tā, lai tie nepārvērstos par pulveri, bet paliktu veseli gabaliņi. Tad riekstiem pievieno ēdamkaroti ūdeni, garšvielas un pūdercukuru. Ar karoti izlīdzina riekstu masu apaļā formā uz cepamā papīra. Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm karamelizēties (bet jāskatās, lai rieksti nesāk mainīt krāsu!). Izkausē atlikušos 20 g sviesta un ar sviestu nosmērē biskvītkūku. Pa virsu ar karoti vienādā kārtiņā liek riekstu masu. | |
Skatījumu skaits: 1381
| Atslēgvārdi: |