Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 27.04.2024, 01:47
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes

Aprikožu marmelādes torte
Sastāvdaļas

Smilšu mīklai
300 gr miltu,
150 gr auksta, sakapāta sviesta,
100 gr cukura,
2 olas,
rīvēta citrona miziņu,
pavisam nedaudz sāls.

Garnēšanai
aprikožu ievārījums, 500 gr.

Pagatavošana

Sākotnēji miltiem pievieno sviestu un visu masu ar abām plaukstām saberž graudainā masā. Pēc tam pievieno sāli, cukuru, rīvēta citrona miziņu un visu vienmērīgi sajauc. Pievieno olas un mīklas masu mīca tikmēr, kamēr izveidojas viendabīga masa (nevajag pārmīcīt!). Ievieto ledusskapī uz vismaz 30 min);

No smilšu mīklas izveidojam cepamajam traukam atbilstošu formu. 1/3 daļu mīklas atliekam malā tortes virspuses dekorēšanai.

Pārsmērē tortes virspusi ar aprikožu marmelādi.

No atliktās mīklas masas veidojam strēmelītes, kuras pamīšus klājam uz tortes virspuses, ja nepieciešams, tad salaiduma vietas, lai tās labāk saliptu, apsmērējam ar olas dzeltenumu).

Ielokām uz iekšpusi tortes sānu malas un liekam cepties cepeškrāsnī 180 temperatūrā apmēram 30 minūtes. 

Atdzesējam un, ja ir vēlēšanās, pasniedzam pārkaisītu ar pūdercukuru.





Kategorija: Dažādas tortes |
Skatījumu skaits: 1404 | Atslēgvārdi: Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi