Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Smilšu mīklai 300 gr miltu, 150 gr auksta, sakapāta sviesta, 100 gr cukura, 2 olas, rīvēta citrona miziņu, pavisam nedaudz sāls. Garnēšanai aprikožu ievārījums, 500 gr. Pagatavošana Sākotnēji miltiem pievieno sviestu un visu masu ar abām plaukstām saberž graudainā masā. Pēc tam pievieno sāli, cukuru, rīvēta citrona miziņu un visu vienmērīgi sajauc. Pievieno olas un mīklas masu mīca tikmēr, kamēr izveidojas viendabīga masa (nevajag pārmīcīt!). Ievieto ledusskapī uz vismaz 30 min); No smilšu mīklas izveidojam cepamajam traukam atbilstošu formu. 1/3 daļu mīklas atliekam malā tortes virspuses dekorēšanai. Pārsmērē tortes virspusi ar aprikožu marmelādi. No atliktās mīklas masas veidojam strēmelītes, kuras pamīšus klājam uz tortes virspuses, ja nepieciešams, tad salaiduma vietas, lai tās labāk saliptu, apsmērējam ar olas dzeltenumu). Ielokām uz iekšpusi tortes sānu malas un liekam cepties cepeškrāsnī 180 temperatūrā apmēram 30 minūtes. Atdzesējam un, ja ir vēlēšanās, pasniedzam pārkaisītu ar pūdercukuru. | |
Skatījumu skaits: 1456
| Atslēgvārdi: |