Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Biezpiena tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Pamatam auzu pārslu cepumi - 160 g kviešu miltu cepumi - 320 g sviests - 240 g tumšā šokolāde - 200 g saldais krējums - 7 ēd.k. Pildījumam biezpiens - 600 g cukurs - 8 ēd.k. vaniļas cukurs - 1 paciņa saldais krējums 10%- 10 ēd.k. želatīns - 2½ ēd.k. saldais krējums 35% - 500 ml liķieris - 2 ēd.k. Pagatavošana Sasmalcina cepumus. Izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātajiem cepumiem un rūpīgi samaisa. Klāj cepumu masu tortes formā ar noņemamām malām (28 cm), mazliet pieblietē un veido maliņas. Šokolādi salauž gabaliņos, pielej saldo krējumu un, maisot, izkausē karstā ūdens peldē, līdz veidojas viendabīga masa. Izkausēto šokolādi lej uz cepumu pamata un izlīdzina. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī sastīvēt. Tikmēr pagatavo pildījumu. Želatīnam uzlej 125 ml ūdens un atstāj uzbriest. Biezpienam pievieno 6 ēdamkarotes cukura, vaniļas cukuru, 10 ēdamkarotes saldā krējuma un saputo. Saldajam krējumam pievieno 2 ēdamkarotes cukura un saputo. Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē un mazliet padzesē. Biezpiena masai pievieno putukrējumu, želatīnu, liķieri un pāris minūtes saputo. Liek pildījumu tortes formā, izlīdzina un liek uz 5 stundām ledusskapī sastīvēt. Dekorē pēc patikas. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2731
| Atslēgvārdi: |