Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 23:48
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Ziemassvētku mandeļu un bumbieru kūka
Sastāvdaļas     

500g smilšu mīklas
kviešu milti rullēšanai
3 vidēja izmēra bumbieri
sula no puscitrona

Kūkas pildījumam:
200 g sviesta, istabas temperatūrā
200 g smalkā cukura
140 g mandeļu miltu
100 g pašrūgstošo miltu (ar pievienotu cepamo pulveri)
50 g mandeļu skaidiņu
1 tējk. kardamona – par to, kā iegūt kardamona sēkliņas, lasīt šeit; var izmantot arī malto kardamonu
2 lielas vai 3 mazākas olas

Pagatavošana

Ņem smilšu mīklu un uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, izrullē apaļu ripu kūkas formas diametrā (es ņēmu apaļu 23 cm) plus vēl 5-8 cm.
 
Uzmanīgi vienādā biezumā izrullēto mīklu ieceļ formā tā, lai mīklas maliņas kristu uz āru pāri formas malām. Sadursta kūkas pamatni ar dakšiņu. Mīklu ieliek ledusskapī atdzesēties uz 30 minūtēm.

Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C. Mīklu izņem no ledusskapja, izklāj iekšpusi ar cepamo papīru un pa virsu cepamajam papīram ieber vai nu speciālās keramikas bumbiņas vai parastās izžāvētas pupiņas. Cep 15 minūtes, tad no mīklas noņem papīru ar bumbiņām vai pupiņām un pacep vēl 10 minūtes 160C – tā, lai mīkla jau kļuvusi ‘smilšaina’. Nogriež liekās mīklas malas tiktāl, lai mīkla sniegtos līdz formas maliņām.

Sagatavo kūkas pildījumu: sajauc kopā visas sastāvdaļas, lai veidotos vienmērīga masa. Ar karoti ieceļ masu pusceptajā mīklā un vienmērīgi izlīdzina pa visu pamatni. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdi. Pārslaka ar citrona sulu. Izkārto bumbieru pusītes, nedaudz tās ‘iesēdinot’ (iespiežot) pildījumā. 
Cep 50 minūtes 160C, desmit minūtes pirms cepšanās beigām var pārbērt ar dažām mandeļu skaidiņām. Kad kūka gatava, pildījums ir pacēlies augšup, kļuvis brūns un vidū izcepies.


Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 1187 | Atslēgvārdi: Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi