Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai: ½ glāzes sviesta ½ glāzes parastā vai brūnā cukura ¼ glāzes medus 2 olas, 1 glāze miltu 1 tējkarote cepamā pulvera 1 tējkarote smaržīgo garšvielu: kanēlis, kardamons, krustnagliņas, smaržīgie pipari, 2cm svaigas rīvetas ingvera saknes, ½ tējkarote apelsīna sula Pildījumam: 2 glāzes sasmalcinātu žāvētu augļu: rozīnes, aprikozes, dateles, melnās plūmes u. c. 1 glāze sasmalcinātu lazdu riekstu vai mandeļu sauja svaigas dzērvenes ½ glāze brendija 1/3 glāze medus 2 tējkarotes smaržīgo garšvielu – kanēlis, krustnagliņas, kardamons, smaržīgie pipari, 2cm rīvētas svaigas ingvera saknes, 1 apelsīna sula. Papildus: marle gabalos, ½-1 glāze brendija Pagatavošana Sagatavo pildījumu. Pildījumu sāk gatavot dienu vai divas pirms paredzētās cepšanas. Žāvētos augļus un riekstus sasmalcina un sajauc ar dzērvenēm, brendiju, medu, sulu un garšvielām. Atstāj ievilkties, periodiski apmaisa. Gatavo mīklu. Saputo mīkstu sviestu ar medu un cukuru. Pa vienai pieputo olas. Mīklā iemaisa rīvēto ingveru. Miltus ar pārējām sausajām sastāvdaļām pakāpeniski ieputo gatavajā mīklā, paralēli pielejot apelsīnu sulu. Liek kopā un cep. Mīklā iemaisa pildījumu. Kēksa formu izklāj ar cepamo papīru, vienmērīgi ieklāj mīklu. Cep aptuveni 2h 150° temperatūrā. Gatavību pārbauda, iedurot koka skaliņu – ja kūka gatava, mīkla pie skaliņa nelips. Atdzesē. Nogatavina. Marli samitrina brendijā un rūpīgi ietin tajā kūku. Pēc tam to ietin folijā. Liek ledusskapī vai citur vēsumā un tur vairākas (vai vismaz vienu) nedēļas, līdz Ziemassvētkiem. Ja kūku uzglabā ilgāk kā nedēļu, tā reizi nedēļā papildus jāaplaista ar brendiju. Brendija vietā var izmantot jebkuru aromātisku dzērienu ar pietiekamu alkohola saturu. | |
Skatījumu skaits: 1031
| Atslēgvārdi: |