Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 05:44
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Ziemassvētku brendija kūka
Sastāvdaļas  

Mīklai: 
½  glāzes sviesta
½ glāzes parastā vai brūnā cukura
¼ glāzes medus
2 olas, 1 glāze miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote smaržīgo garšvielu: 
   kanēlis, kardamons, krustnagliņas, smaržīgie pipari, 2cm svaigas rīvetas ingvera saknes, ½ tējkarote apelsīna sula

Pildījumam: 
2 glāzes sasmalcinātu žāvētu augļu: rozīnes, aprikozes, dateles, melnās plūmes u. c. 
1 glāze sasmalcinātu lazdu riekstu vai mandeļu
sauja svaigas dzērvenes
½ glāze brendija
1/3 glāze medus
2 tējkarotes smaržīgo garšvielu – kanēlis, krustnagliņas, kardamons, smaržīgie pipari, 2cm rīvētas svaigas ingvera saknes, 1 apelsīna sula.

Papildus: marle gabalos, ½-1 glāze brendija

Pagatavošana

 Sagatavo pildījumu. Pildījumu sāk gatavot dienu vai divas pirms paredzētās cepšanas. Žāvētos augļus un riekstus sasmalcina un sajauc ar dzērvenēm, brendiju, medu, sulu un garšvielām. Atstāj ievilkties, periodiski apmaisa.

Gatavo mīklu. Saputo mīkstu sviestu ar medu un cukuru. Pa vienai pieputo olas. Mīklā iemaisa rīvēto ingveru. Miltus ar pārējām sausajām sastāvdaļām pakāpeniski ieputo gatavajā mīklā, paralēli pielejot apelsīnu sulu.

Liek kopā un cep. Mīklā iemaisa pildījumu. Kēksa formu izklāj ar cepamo papīru, vienmērīgi ieklāj mīklu. Cep aptuveni 2h 150° temperatūrā. Gatavību pārbauda, iedurot koka skaliņu – ja kūka gatava, mīkla pie skaliņa nelips. Atdzesē.

Nogatavina. Marli samitrina brendijā un rūpīgi ietin tajā kūku. Pēc tam to ietin folijā. Liek ledusskapī vai citur vēsumā un tur vairākas (vai vismaz vienu) nedēļas, līdz Ziemassvētkiem. Ja kūku uzglabā ilgāk kā nedēļu, tā reizi nedēļā papildus jāaplaista ar brendiju.

Brendija vietā var izmantot jebkuru aromātisku dzērienu ar pietiekamu alkohola saturu.


Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 707 | Atslēgvārdi: Augļu tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi