Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvs milti - 350 g sviests - 225 g auksts ūdens āboli - 3 gab. cukurs - 100 g kazenes 225 g saldais krējums - 300 ml. dekorēšanai kazenes cukura glazūra Pagatavošana Iesijā bļodā miltus, pievieno sagrieztu sviestu un pielej 2-3 tējkarotes ledusauksta ūdens. Samīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 30 minūtēm. Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Ber katliņā, pievieno 25 g cukura, 3-4 ēdamkarotes ūdens, uzvāra, samazina t° un vāra, līdz āboli mīksti. Sablendē. Arī no kazenēm vāra biezeni. Ber ogas katliņā, pielej nedaudz ūdeni un vāra uz nelielas uguns līdz ogas mīkstas. Izberž caur sietu, pievieno cukuru un kārtīgi samaisa. Ņem mīklu, sadala 4-5 daļās. No katras mīklas daļas izrullē plānu 18-20 cm ripuli. Sadursta ar dakšiņu. Pannā klāj cepamo papīru un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 210°C apmēram 6-8 minūtes. Izceptās ripas atdzesē. Ņem vienu izcepto ripu, smērē ar putukrējumu, liek nākošo ripu un smērē ābolu biezeni. Tad liek atlikušās ripas un atkal smērē putukrējumu un ābolu biezeni. Virsējo ripu smērē ar kazeņu biezeni. Dekorē ar putukrējuma rozītēm un kazenēm. Beigās ogas pārklāj ar cukura glazūru. Cukura glazūras recepte šeit. Liek ledusskapī vismaz uz divām stundām atdzesēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1976
| Atslēgvārdi: |