Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 21:04
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 3
Viesi: 3
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Citronu pīrāgs ar kraukšķīgu bezē cepurīti

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 225 g
sviests - 110 g
pūdercukurs - 25 g
1 ola
piens - 1 ēd.k.

Pildījumam
cukurs - 110 g
kartupeļu ciete - 3 ēd.k.
ūdens - 150 ml
sarīvēta citrona miziņa no 4 citroniem
citronu sula no 4 citroniem
1 ola
3 olu dzeltenumi
sviests - 2 ēd.k.

Bezē
4 olu baltumi
pūdercukurs - 200 g
kartupeļu ciete - 2 tējk.

Pagatavošana

Sajauc miltus ar pūdercukuru.

Pievieno sviestu un saberž drupačās.

Pievieno olu, pienu un samīca mīklu.

Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Pagatavo pildījumu.

Kartupeļu cietei pielej ūdeni un samaisa. Liek karstā ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē.

Tad pievieno citronu sulu, sarīvētu citronu miziņu un turpina karsēt, līdz masa sarecējusi.

Pieber cukuru un vēl karsē, līdz cukurs pilnīgi izkusis. Noņem no uguns un atdzesē.

Pievieno vienu olu, trīs olu dzeltenumus un samaisa.

Pievieno mīkstu sviestu un samaisa. Pildījums gatavs.

Mīklu izrullē, klāj cepamajā formā, veido maliņu un sadursta ar dakšiņu.

Uz mīklas liek cepampapīru un uzber zirņus vai pupiņas, smagumam.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 15 minūtes. Tad noņem papīru ar zirņiem un cep vēl 5 minūtes.

Olu baltumiem pievieno pusi pūdercukura un saputo. Tad pievieno kartupeļu cieti, atlikušo pūdercukuru un saputo stingrās putās.

Uz izceptā biskvīta lej pildījumu un izlīdzina.

Klāj virsū saputotos olu baltumus. Liek cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 20 minūtes, līdz bezē zeltaini brūna. 

Izcepto pīrāgu atdzesē vismaz 30 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 1637 | Atslēgvārdi: Augļu tortes, Smilšu mīklas tortes | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi