Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Bezē Pagatavošana Sajauc miltus ar pūdercukuru. Pievieno sviestu un saberž drupačās. Pievieno olu, pienu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Pagatavo pildījumu. Kartupeļu cietei pielej ūdeni un samaisa. Liek karstā ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē. Tad pievieno citronu sulu, sarīvētu citronu miziņu un turpina karsēt, līdz masa sarecējusi. Pieber cukuru un vēl karsē, līdz cukurs pilnīgi izkusis. Noņem no uguns un atdzesē. Pievieno vienu olu, trīs olu dzeltenumus un samaisa. Pievieno mīkstu sviestu un samaisa. Pildījums gatavs. Mīklu izrullē, klāj cepamajā formā, veido maliņu un sadursta ar dakšiņu. Uz mīklas liek cepampapīru un uzber zirņus vai pupiņas, smagumam. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 15 minūtes. Tad noņem papīru ar zirņiem un cep vēl 5 minūtes. Olu baltumiem pievieno pusi pūdercukura un saputo. Tad pievieno kartupeļu cieti, atlikušo pūdercukuru un saputo stingrās putās. Uz izceptā biskvīta lej pildījumu un izlīdzina. Klāj virsū saputotos olu baltumus. Liek cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 20 minūtes, līdz bezē zeltaini brūna. Izcepto pīrāgu atdzesē vismaz 30 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1637
| Atslēgvārdi: |