Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 4 šķēles rudzu rupjmaize 60g tumšā šokolāde, sakapāta gabaliņos 60g milti 1/2 tējk. cepampulveris 2 ēdamk. kakao pulveris 4 olas, baltumi atdalīti no dzeltenumiem 100g pūdercukurs 90g mandeles, sasmalcinātas 2 ēdamk. ķiršu liķieris 1 ēdamk. ūdens 75g sviests, izkausēts un atdzesēts 125ml cukura sīrups 250g melnie ķirši sīrupā, pārgriezti uz pusēm 500ml Šantilī krēms Dekorācijai 60g tumšā šokolāde, sarīvēta ~20 palieli skābie ķirši ar kātiņiem 65g tumšā šokolāde, izkausēta Pagatavošana Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Sagatavo apaļo kūkas veidni, ietaukojot to un rūpīgi izklājot ar cepampapīru. Bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri. Maizi un šokolādi samaļ smalcinātājā un pievieno miltiem. Lielā bļodā olu dzeltenumus sakuļ ar pusi no paredzētā cukura daudzuma, līdz masa ir gaiša un bieza. Iekuļ olu dzeltenumā sasmalcinātās mandeles, ķiršu liķieri un ūdeni. Atsevišķi uzputo olu baltumus, lai tie veido stingras putas, pievieno atlikušo cukuru un turpina putot līdz izveidojas spīdīga masa. Iejauc 1/3 baltuma olu dzeltenuma masā, tad vairākos paņēmienos piejauc miltus, visbeidzot iejauc atlikušo baltumu. Pievieno kausēto sviestu un samaisa. Masu lej veidnē, liek cepeškrāsnī, cep 35-40 minūtes. Gatavo tortes pamatni atdala no veidnes un ļauj, lai tā atdziest. Ja nepieciešams, ievietotu hermētiskā traukā un nesagrieztu to var uzglabāt ledusskapī pat 3 dienas. Ņem asu nazi un pamatni sagriež trīs horizontālās ripās. Cukura sīrupu sajauc ar vienādu daudzumu ķiršu liķiera un samitrina katru ripu. Apakšējo ripu noklāj ar 1/8 paredzētā krēma (recepti skat. zemāk) daudzuma, pa virsu liek pusi no ķiršiem sīrupā un vēl 1/8 krēma. Uzliek nākamo ripu un atkārto ķiršu un krēma uzklāšanu. Ar pusi no atlikušā krēma pārklāj tortes virsu un sānus. Ņem sarīvēto šokolādi un noklāj ar to tortes sānus. Torti novieto uz tortes šķīvja. Ņem konditorejas maisiņu dekorēšanai ar zvaigžņveida uzgali un no atlikušā krēma visapkārt tortei uzspiež nelielas rozetes, katrai rozetei pa virsu liek vienu šokolādē mērcētu ķirsi (recepti skat. zemāk). Torti novieto vēsā vietā, pirms pasniegšanas ļaujot tai pāris stundas atdzist. Krēms pildījumam: 500 ml saldais krējums 35% 2 ēdamk. pūdercukurs 1 tējk. vaniļas ekstrakts Ņem 500ml saldā krējuma, saputo, pievieno pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, turpina putot, līdz izveidojas stingras putas. Ķirši šokolādē: Izvēlas vislabākos ķiršus ar kātiņiem. Šokolādi nelielā karstumizturīgā traukā izkausē ūdens peldē. Ķiršus pa vienam ņem aiz kātiņiem un uzmanīgi iemērc izkausētajā šokolādē. Novieto uz šķīvja vai papīra, lai tie nožūst. Ja paredzēts ķiršus lietot nākamajā dienā, tad ievieto tos ledusskapī. | |
Skatījumu skaits: 2624
| Atslēgvārdi: |