Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai
milti - 225 g
sviests - 120 g
cukurs - 50 g
šķipsniņa sāls
1 olas dzeltenums
2 ēdamkarotes ūdens
Pildījumam
piens - 300 ml
2 olu dzeltenumi
milti - 2 ēd.k.
cukurs - 100 g
daži pilieni vaniļas esences
Dekorēšanai
3 šķēlītēs sagriezti banāni (tos lieku starp 2 krēma kārtām)
augļi vai ogas virsējai kārtai
Pagatavošana
Pagatavo mīklu.
Bļodā samaisa miltus, sāli un cukuru. Pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās.
Pievieno olas dzeltenumu, aukstu ūdeni un samīca gludu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz pusstundu ledusskapī.
Atdzesēto mīklu izrullē, klāj cepamajā formā un veido maliņas. Pamatu sadursta ar dakšiņu, slogam uzber pupiņas vai zirņus, lai cepoties neuzmet "kupri”.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15-20 minūtes.
Izceptajam biskvītam noņem zirņus un atdzesē.
Pagatavo krēmu.
Uzvāra pienu. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, miltus un sakuļ gaišās putās. Nepārtraukti maisot, lēnām lej karsto pienu un turpina karsēt 5-7 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Liek katliņu aukstā ūdens peldē un atdzesē.
Atdzesēto krēmu klāj plānā kārtiņā pamatnē un kārto virsū šķēlītēs sagrieztus banānus.
Tad atkal smērē krēmu un liek virsū ripiņās sagrieztu kivi un zemes.
Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 1687
| Atslēgvārdi: |