Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai sviests - 100 g milti - 230 g 1 ola šķipsniņa sāls auksts ūdens - 1 ēd.k. Pildījumam ķirbis - 750 g ūdens - 125 ml brūnais cukurs - 200 g 4 olu dzeltenumi 4 olu baltumi sviests - 75 g samalts ingvers - ½ tējk. škipsniņa samalta kanēļa un sarīvēta muskatrieksta šķipsniņa sāls kartupeļu ciete - 2 ēd.k. brendijs - 50 ml putukrējums dekorēšanai Pagatavošana Pagatavo mīklu. Miltiem pievieno aukstu sviestu un saberž drumstalās. Tad pievieno olu, sāli, ūdeni un samīca mīklu. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī. Pagatavo pildījumu. Nomizo ķirbi, izņem sēklas un sagriež to gabaliņos. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno 100 g cukura un samaisa. Pievieno ķirbjus sīrupam un vāra 15 min. Tad sietā notecina, atdzesē un sablendē. Olu dzeltenumus, atlikušo cukuru un mīkstu sviestu saputo. Piemaisa kanēli, ingveru un muskatriekstu. Olu baltumiem pievieno sāli un saputo stingrās putās, iecilā olu-cukura masā. Ķirbju biezenim pievieno cieti, brendiju un samaisa. Beigās iecilā sagatavoto olu-cukura masu. Ietauko tortes formu. Smilšu mīklu izrullē un klāj tortes formā, maliņas uzloka. Lej ķirbju pildījumu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 45 minūtes. Izcepto kūku atdzesē un dekorē ar putukrējumu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1864
| Atslēgvārdi: |