Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 1 l uz smalkās rīves sarīvēta svaiga ķirbja 1 citrons 125g cukura 10g vanilīna cukura ½ paciņas sviesta 250g skābā krējuma 1 paciņa (15g) želatīna želejas forma 1,5 litri Pagatavošana Ķirbi sarīvē uz smalkās rīves. Katlā izkausē sviestu un liek iekšā sarīvēto ķirbi, sautē uz lēnas uguns aptuveni 15-20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg. Citronam norīvē miziņu uz kartupeļu rīves, izspiež sulu. Pieber visu cukuru (arī vaniļas), visu samaisa. Pievieno skābo krējumu. Atkal samaisa. Tad maisījumam pakāpeniski pievieno atdzesētu ķirbja masu, uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Visu rūpīgi sajauc. Masu lej formā un liek aukstumā, lai sastingst. Kūkai var būt dažādas variācijas. Masai var pievienot gabaliņos sagrieztu krāsainu marmelādi, sukādes, sablenderētas zemenes u.c. Ja kārtas grib krāsainas, pusei no masas pieliek, piemēram, blenderētas zemenes. Varbūt tīri labi iederētos arī banāns. | |
Skatījumu skaits: 1991
| Atslēgvārdi: |