Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Svētdiena, 25.08.2019, 16:02
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Burkānu kūka ar krēmsiera pildījumu
Sastāvdaļas
 
Biskvītam
pilngraudu kviešu milti - 2 glāzes
cepamā soda - 1 tējk.
sāls - ¾ tējk. 
kanēlis - 2 tējk. 
malts muskatrieksts - ½ tējk.
malts ingvers - 1 tējk. 
4 olas
cukurs - 1 glāze 
ābolu ievārījums -  ¾ glāzes
olīveļļas (vai izkausētu sviestu) - ½ glāze
rīvēti burkāni
 
Krēmam
krēmsiers (Mascarpone) - 250 g
grieķu jogurts - 170 g 
pūdercukurs - ½ – 1 glāze 

Pagatavošana
 
Nomazgā un notīra burkānus un sarīvē uz uz rupjas rīves.

Biskvīta pamatā tiek izmantoti pilngraudu milti, sniedzot kūkai rupjāku struktūru.

Bļoda sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sodu, sāli, kanēli, muskatriekstu un ingveru.
 
Otrā bļodā iesit olas, pievieno cukuru, eļļu, ābolu ievārījumu un samaisa.
 
Pievieno cukura un olu masu sausajām sastāvdaļām, izmaisa un visbeidzot uzmanīgi iecilā arī burkānus.
 
Uzkarsē krāsni.

Klāj formā cepamo papīru un cep 175ºc  apmēram 15 minūtes, līdz mīklā iedurtais iesmiņš vairs nav mitrs. Biskvītu atdzesē pirms krēma uzklāšanas.
 
Kad biskvīts atdzisis, pagatavo krēmu. Labāk to gatavot tūlīt pirms uzklāšanās, lai tas nesāk ”suloties”. Putojamā traukā saputo krēmsieru, līdz tas kļuvis gaisīgs. Pievieno grieķu jogurtu un vēl mazliet paputo vai kārtīgi samaisa. Grieķu jogurts piedos krēmsieram patīkamu skābenumu. Lēnām pievieno pūdercukuru, iemaisot to krēmā. Izmanto apmēram pusglāzi, lai masa nesanāk par saldu. Ja vēlas krēmīgāku kūku, visas krēma sastāvdaļas var nedaudz palielināt, jo biskvīts būs diezgan biezs un krēma kārta paplāna.
 
Ņem pirmo biskvīta kārtu un pārklāj ar trešo daļu krēma. To pašu atkārto ar nākamo biskvīta kārtu un visbeidzot nedaudz vairāk krēma atstāj pašai kūkas virspusei. Ietin kūku pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī līdz nākamajai dienai.


Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 2194 | Atslēgvārdi: Augļu tortes | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi