Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Biskvītam pilngraudu kviešu milti - 2 glāzes cepamā soda - 1 tējk. sāls - ¾ tējk. kanēlis - 2 tējk. malts muskatrieksts - ½ tējk. malts ingvers - 1 tējk. 4 olas cukurs - 1 glāze ābolu ievārījums - ¾ glāzes olīveļļas (vai izkausētu sviestu) - ½ glāze rīvēti burkāni Krēmam krēmsiers (Mascarpone) - 250 g grieķu jogurts - 170 g pūdercukurs - ½ – 1 glāze Pagatavošana Nomazgā un notīra burkānus un sarīvē uz uz rupjas rīves. Biskvīta pamatā tiek izmantoti pilngraudu milti, sniedzot kūkai rupjāku struktūru. Bļoda sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sodu, sāli, kanēli, muskatriekstu un ingveru. Otrā bļodā iesit olas, pievieno cukuru, eļļu, ābolu ievārījumu un samaisa. Pievieno cukura un olu masu sausajām sastāvdaļām, izmaisa un visbeidzot uzmanīgi iecilā arī burkānus. Uzkarsē krāsni. Klāj formā cepamo papīru un cep 175ºc apmēram 15 minūtes, līdz mīklā iedurtais iesmiņš vairs nav mitrs. Biskvītu atdzesē pirms krēma uzklāšanas. Kad biskvīts atdzisis, pagatavo krēmu. Labāk to gatavot tūlīt pirms uzklāšanās, lai tas nesāk ”suloties”. Putojamā traukā saputo krēmsieru, līdz tas kļuvis gaisīgs. Pievieno grieķu jogurtu un vēl mazliet paputo vai kārtīgi samaisa. Grieķu jogurts piedos krēmsieram patīkamu skābenumu. Lēnām pievieno pūdercukuru, iemaisot to krēmā. Izmanto apmēram pusglāzi, lai masa nesanāk par saldu. Ja vēlas krēmīgāku kūku, visas krēma sastāvdaļas var nedaudz palielināt, jo biskvīts būs diezgan biezs un krēma kārta paplāna. Ņem pirmo biskvīta kārtu un pārklāj ar trešo daļu krēma. To pašu atkārto ar nākamo biskvīta kārtu un visbeidzot nedaudz vairāk krēma atstāj pašai kūkas virspusei. Ietin kūku pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī līdz nākamajai dienai. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2776
| Atslēgvārdi: |