Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 1 apelsīna miziņa un sula rozīnes - 50 g saulespuķu eļļa - 150 ml 2 olas 140 g brūnais cukurs - 140 g 170 grami rūgstošo miltu (self raising flour) kanēlis - 2 tējk. piparkūku garšviela - 2 tējk. cepamā soda - 1 tējk. burkāni - 140 g rieksti (sakapāti) - 50 g Glazūrai maskarpone siers - 200 g sviests - 50 g pūdercukurs - 85 g šķipsniņa kanēļa Pagatavošana Iepriekšējā vakarā sagatavo šīs izejvielas – sajauc apelsīna miziņu un sulu trauciņā kopā ar rozīnēm. Ja nav laika, tad šīs pašas izejvielas sajauc bļodiņā un liek mikroviļņu krāsnī vidējā temperatūrā uz 1-2 minūtēm. Sajauc eļļu ar olām. Sajauc cukuru, miltus, kanēli un piparkūku garšvielu, sodu. Lielā bļodā kopā liek eļļas un olu masu, miltu masu, sarīvētos burkānu, riekstus, apelsīnu un rozīņu masu. Visu kārtīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Mīklu lej ietaukotajā cepamajā formā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 1 stundu. Kūku no formas ārā ņem, kad tā atdzisusi. Pagatavo glazūru. Saputo mīksto sieru, sviestu, pūdercukuru un kanēli, līdz veidojas viendabīga masa. Atdzisušo kūku pārklāj ar glazūru, dekorē ar riekstiem un noliek vēsumā, lai glazūra atdzistu. Miltus var iegādāties jau gatavus vai arī sajaukt mājās pēc šādām proporcijām - 100 g miltu 1 tējk. cepamā pulvera (3 g) šķipsniņa sāls | |
Skatījumu skaits: 1048
| Atslēgvārdi: |