Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Pirmdiena, 19.08.2019, 14:43
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Burkānu kūka ar krēma glazūru
Sastāvdaļas

 1 apelsīna miziņa un sula
 rozīnes - 50 g
 saulespuķu eļļa - 150 ml
 2 olas
 140 g brūnais cukurs - 140 g
 170 grami rūgstošo miltu (self raising flour)
 kanēlis - 2 tējk.
 piparkūku garšviela - 2 tējk.
 cepamā soda - 1 tējk. 
 burkāni - 140 g
 rieksti (sakapāti) - 50 g
 
Glazūrai
 maskarpone siers - 200 g
 sviests - 50 g
 pūdercukurs - 85 g
 šķipsniņa kanēļa
 
Pagatavošana

Iepriekšējā vakarā sagatavo šīs izejvielas – sajauc apelsīna miziņu un sulu trauciņā kopā ar rozīnēm. Ja nav laika, tad šīs pašas izejvielas sajauc bļodiņā un liek mikroviļņu krāsnī vidējā temperatūrā uz 1-2 minūtēm.

Sajauc eļļu ar olām.

Sajauc cukuru, miltus, kanēli un piparkūku garšvielu, sodu.

Lielā bļodā kopā liek eļļas un olu masu, miltu masu, sarīvētos burkānu, riekstus, apelsīnu un rozīņu masu. Visu kārtīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.

Mīklu lej ietaukotajā cepamajā formā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 1 stundu.

Kūku no formas ārā ņem, kad tā atdzisusi.

Pagatavo glazūru.
Saputo mīksto sieru, sviestu, pūdercukuru un kanēli, līdz veidojas viendabīga masa.

Atdzisušo kūku pārklāj ar glazūru, dekorē ar riekstiem un noliek vēsumā, lai glazūra atdzistu.


Miltus var iegādāties jau gatavus vai arī sajaukt mājās pēc šādām proporcijām -
 100 g miltu
 1 tējk. cepamā pulvera (3 g)
 šķipsniņa sāls


Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 663 | Atslēgvārdi: Augļu tortes | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi