Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas
Pamatam
milti 200 g
cukurs - 40 g
vaniļas cukurs - 1 tējk.
sviests - 100 g
šķipsniņa sāls
1 ola
Pildījumam
sviests - 50 g
olas - 2 gab.
pūdercukurs - 60 g
1 burkāns
skābais krējums - 200 g
rīvmaize - 40 g
½ citrona rīvētas miziņas
kanēlis - 1 tējk.
Citrona mērcei
2 olas dzeltenumi
cukurs - 3 ēd.k.
½ citrona
saldais krējums - 300 g
Pagatavošana
Gatavo mīklu.
Miltiem pievieno sviestu, cukuru, vaniļas cukuru, olu, sāli un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz pusstundu ledusskapī.
Gatavo pildījumu.
Izkausē un atdzesē sviestu.
Olas sakuļ ar pūdercukuru.
Nomizo un smalki sarīvē burkānu.
Olām pievieno krējumu, rīvēto baltmaizi, rīvētās citrona miziņas, burkānu, kanēli, izkausēto sviestu un samaisa.
Tortes formā ar noņemamām malām klāj mīklu, veido maliņas un lej virsū pildījumu.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 40 minūtes.
Tikmēr pagatavo mērci.
Olas dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno rīvēta citrona miziņu, sulu un samaisa.
Krējumu saputo stingrās putās. Pievieno saputotajām olām, labi samaisa un atdzesē.
Izcepto burkānu kūku atdzesē, griež gabaliņos un pasniedz ar aukstu mērci.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 1527
| Atslēgvārdi: |