Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 25.04.2024, 17:43
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes

Garda burkānu kūka ar citronu mērci
Sastāvdaļas
 
Pamatam
milti 200 g
cukurs - 40 g
vaniļas cukurs - 1 tējk. 
sviests - 100 g
šķipsniņa sāls
1 ola
 
Pildījumam
sviests - 50 g
olas - 2 gab.
pūdercukurs - 60 g
1 burkāns
skābais krējums - 200 g
rīvmaize - 40 g
½ citrona rīvētas miziņas
kanēlis - 1 tējk.
 
Citrona mērcei
2 olas dzeltenumi
cukurs - 3 ēd.k.
½ citrona
saldais krējums - 300 g
 
Pagatavošana
 
Gatavo mīklu.
Miltiem pievieno sviestu, cukuru, vaniļas cukuru, olu, sāli un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz pusstundu ledusskapī.
 
Gatavo pildījumu.
Izkausē un atdzesē sviestu.
 
Olas sakuļ ar pūdercukuru. 
 
Nomizo un smalki sarīvē burkānu. 
 
Olām pievieno krējumu, rīvēto baltmaizi, rīvētās citrona miziņas, burkānu, kanēli, izkausēto sviestu un samaisa.
 
Tortes formā ar noņemamām malām klāj mīklu, veido maliņas un lej virsū pildījumu.
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 40 minūtes.
 
Tikmēr pagatavo mērci. 
Olas dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno rīvēta citrona miziņu, sulu un samaisa.
 
Krējumu saputo stingrās putās. Pievieno saputotajām olām, labi samaisa un atdzesē. 
 
Izcepto burkānu kūku atdzesē, griež gabaliņos un pasniedz ar aukstu mērci.
 
 
Lai labi garšo!
 
Kategorija: Augļu tortes |
Skatījumu skaits: 1491 | Atslēgvārdi: Augļu tortes | Reitings: 4.3/3

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi