Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 450 g stingra ķirbja bez mizas 110 g fruktozes 500 g biezpiena 140 g banāna 160 ml salda krējuma 15 g žāvēta, cukurota ingvera, sagriezts ļoti mazos gabaliņos 250 g rupjmaizes, piem. „Ķelmēnu” Šī ir nedaudz neparasta kūka – tai par pamatu ir ņemta rupjmaize, un pildījumā – sablendēts salds ķirbis ar biezpienu (var arī krēmsieru vai rikotu) un olu vietā banāns, kas dod nedaudz interesantu garšu. Saldinātājs – fruktoze. Pagatavošana Liek katlā tvaicēties ķirbjus, līdz tie pilnībā mīksti. Atdzesē. Sablendē. Sakarsē krāsni 190°C. Ietauko kūkas pannu ar sviestu. Sadrupina rupjmaizi palielos gabalos un izklāj pa visu formu. Pēc iespējas ciešāk, lai ir maz caurumu, bet tas nekas, ja arī ir kādi caurumi. Izberž biezpienu caur sietu. Sablendē banānu, lai ir pilnīga putra. Liek bļodā biezpienu, saldu krējumu un fruktozi un ar mikseri saputo, līdz ir vienmērīga masa, apmēram minūti. Tad pievieno banānu un puto vēl 1 minūti. Beigās pievieno ķirbi un vēlreiz saputo, lai viss samaisās. Iejauc ingveru un visu masu lej pannā uz rupjmaizes. Liek krāsns vidējā nodalījumā un cep augšas un apakšas režīmā, līdz ir gatavs, kādas 45 minūtes. Izņem ārā un atdzesē. Vislabāk, protams, garšo tieši vēsa. | |
Skatījumu skaits: 2386
| Atslēgvārdi: |