Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Augļu tortes |
Tweet | |
Šī kūka jāgatavo 4-8 nedēļas pirms Ziemassvētkiem. Pirmajā dienā Lielā bļodā sajauc: -750 g dažādu augļu sukādes, žāvētas aprikozes, plūmes, ābolus, papaiju, lielākos sasmalcinot, visādus žāvētus augļus, ogas. Jo lielāka daudzveidība, jo labāk. -200 g tumšo rozīņu -200 g gaišo rozīņu -200 g sakapātu valriekstu -1/3 tējk samaltas citronu mizas -1/2 tases apelsīnu vai aprikožu ievārījuma -1/4 tases citronu sulas -1/4 tases brendija -1/2 tējk vaniļas -1/4 tējk. kanēļa * "tase" = 240 ml vai 16 ēd.k. Šo maisījumu apklāj un atstāj istabā pa nakti. Nākamajā dienā gatavo kūku: Vienā bļodā samaisa: -2 tases miltu, -1 tējk. kanēļa, -1 tējk muskatriekstu, -1/2 tējk. maltas krustnagliņas -1 tējk cep. pulvera -1/2 tējk sāls Citā bļodā saputo 250 g sviesta lēnām pievienojot 1 tasi cukura, rūpīgi sakuļ un pa vienai pievieno 6 olas (pēc katras pamatīgi sakuļot), pievieno miltus ar garšvielām... (no 1. bļodas). Rūpīgi samaisa. Pievieno augļu maisījumu (lielā bļoda – skat. 1. soli). Ar taukvielām ieziestā lielā tortes formā ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu. Zem kūkas plītī ieliek cepešpannu līdz pusei pilnu ar ūdeni. Kūku 3-4 stundas cep 120°C, kamēr tā ir mazliet "atrāvusies" no pannas un kūkā iesprausts skaliņš paliek tīrs. Kūku 1 h atdzesē, tad izgāž uz galda no formas. Brendijā rūpīgi izmērcē marles gabalu. Kūku ietin izmirkušajā marlē, tad folijā. Liek noslēgtā traukā un glabā tumšā vietā vismaz 2 nedēļas. Kūku var glabāt arī ilgāk, tikai tad ik pa pāris dienām tā jāaplaista ar dažām ēdamkarotēm brendija. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1338
| Atslēgvārdi: |