Šī ir apburoši svaiga kokteiļa recepte ar vasaras aromātu. Kokteilis ļoti labi garšo brīvdienas - miglainā sestdienas vakarā ... savērpts no caurspīdīga augusta siltuma un skumjām.
Kokteiļu vakars ir lielisks pasākums, lai uzturētu kontaktus ar sen neredzētiem draugiem un paziņām, lai iepazīstinātu vecos draugus ar jaunajiem un arī sev dibinātu jaunas pazīšanās. Vai arī lai vienkārši tāpat izsmalcināti paballētos, jo kokteiļu ballītes – tas ir stilīgi, šiki un interesanti!
Bieži a la kokteiļu vakari tiek rīkoti ne tikai draugu, bet arī radu lokā. Pēdējo gadu modes tendence pie mums ir nomainījusi tradicionāli zem ēdienu smaguma lūstošos galdus pret askētiskāku galda noformējumu – ar ‘jautrām’ uzkodām un viegliem dzērieniem, tādējādi pārejot no termina "kopīgas pusdienas” uz "jautru uzkodu – kokteiļba
... Lasīt tālāk »
Oriģinālais šampanietis (no franču valodas Champagne) – dzirkstošais baltvīns ir radīts un tiek ražots Francijas reģionā Šampaņā (Champagne). Visi pārējie dzirkstošie vīni ir izgatavoti pēc šīs franču tradicionālās metodes.
Pastāv vairāki šampanieša izvēles kritēriji: cena, kvalitāte, garša un pudeles izmērs. Šampanieša kvalitāte tiek noteikta pēc burbuļiem. Vidējā šampanieša pudelē ir aptuveni 49 miljoni burbuļu. Jo kvalitatīvāks šampanietis, jo burbuļu ir vairāk un tie ir maza (kniepadatas galviņas) izmēra.
Iedalījums pēc garšas
Saldākais šampanietis tiek apzīmēts ar (franču val.) doux, demi-sec – vidēji sauss, sec – sauss, extra sec – ļoti sauss un brut
... Lasīt tālāk »
Nekļūdīsies, ja ballītei izvēlēsies saldējuma kokteili ar balzāmu.
Saldējuma kokteilis lieliski veldzē un sniedz sāta sajūtu, bet, papildināts ar alkoholu, šāds kokteilis kļūst par interesantu gardumu.
Piemērotākais saldējums alkoholiskajiem kokteiļiem ir plombīrs, taču eksperimentējot var pamēģināt arī citus. Un, protams, šo dzērienu ir jāpasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, lai tas saglabātu savu auksto efektu. Saldējuma kokteiļus pasniedz lielās glāzes ar salmiņu.