Sastāvdaļas
300 g sviesta istabas temperatūrā 1 bundža (400 g) vārīta kondensētā piena 2 ēdamkarotes ruma
Ar šo krēmu vari gan pildīt, gan pārklāt kādu savu iecienītu kūku (ne pārlieku saldu) un izmantot arī kā savienojošo vielu, ja kūku pārklāj ar marcipānu.
Pagatavošana
Saputo sviestu, līdz tas gaišs un gaisīgs, tad pamazām ieputo vārīto kondensēto pienu, beigās ieputojot rumu, turpini, līdz masa gluda un viendabīga.
Skatīts: 3020 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 20.07.2012
|
Marcipāns ir samaltu riekstu (visbiežāk mandeļu) un pūdercukura maisījums, ko izmanto saldumu, cepumu, kūku un smalkmaizīšu pagatavošanai.
Papildus pievieno aromatizatorus (kakao, liķierus, apelsīnu miziņas, rožūdeni, garšvielas), krāsvielas un olas. Rūgtās mandeles dažkārt aizstāj ar esenci, mandeļu liķieri, rūgto mandeļu eļļu vai tās vispār neiekļauj. Šādā gadījumā marcipāna masa tiek izmantota rotāšanai, taču tai nepiemīt specifiskā marcipāna garša.
Marcipānu ieteicams glabāt, ietītu celofānā un ieliktu ledusskapī vai saldējamā. Pirms lietošanas vēlams to paturēt
...
Lasīt tālāk »
Skatīts: 3984 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 20.07.2012
|
Mandeļu vārīto krēmu plaši izmanto gatavojot desertus un konditorejas izstrādājumus.
Sastāvdaļas
500 ml piena 100 g cukura 3 olu dzeltenumi 40 g kartupeļu cietes 50 g sviesta 75 g mandeļu miltu 5 cl ruma
Pagatavošana
Uzvāra pienu katliņā. Pievieno pienam visas garšvielas, izņemot alkoholu, kafiju un mandeles, ko pievieno aukstam krēmam.
Skatīts: 1662 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 20.07.2012
|
|