Kanēlis:
Ēdamkarotē - 20 g Tējkarotē - 8 g
Brūni skaistā ierullētā miza, smalkais kārdinošais pulveris, aromāts, kas uzjundī, to pievienojot ēdienam vai atverot burciņu, aromāts, kuru atpazīst teju vai ikviens, – tas ir kanēlis. Garšviela, kura vairāk asociējas ar ziemas periodu tieši smaržas dēļ, piestāv gada aukstajam periodam, kad cilvēkam prasās pēc kaut kā siltāka, kas saistās, piemēram, ar kanēļa, krustnagliņu vai muskatrieksta smaržu. Vasarai, liekas, vairāk piestāv piparmētru un ogu smaržas. Un, kā izrādās, ne velti. Uzskata, ka kanēļa sastāvā esošajai ēteriskajai eļļai piemīt smarža, kas uzlabo cilvēka darba spējas, smadzeņu darbību un padara možāku, un, loģiski domājot, tā mums visvairāk piet
...
Lasīt tālāk »
Skatīts: 1024 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Želantīns (pulveris):
Ēdamkarotē ir 15 g želatīna
Tējkarotē ir 5 g želatīna
Želatīns ir proteīns, ko izdala no liellopu kauliem vai cūkas ādas un pievieno želējamajam produktam, uzbriedinātu un izšķīdinātu karstā ūdenī. Bezgaršīgā un nesmaržīgā viela ar ēdienu dara brīnumus - šķidrums pārvēršas stingrā želejā.
Augstas kvalitātes želatīns ir caurspīdīgas vai daļēji caurspīdīgas plāksnītes 2-3 mm biezumā. Kvalitatīvs želatīns labi uzbriest siltā ūdenī 36-37°C temperatūrā un izšķīst, kad temperatūru lēnām paaugstina līdz 45°C.
...
Lasīt tālāk »
Skatīts: 2167 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Kafija:
Ēdamkarotē - 20 g Tējkarotē - 8 g
Skatīts: 940 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Tēja:
Ēdamkarotē - 28 g Tējkarotē - 2 g
Skatīts: 940 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Dzeramā soda:
Ēdamkarotē - 28 g Tējkarotē - 12 g
Skatīts: 1070 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Citronskābe:
Ēdamkarotē - 25 g Tējkarotē - 8 g
Skatīts: 2183 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Sāls:
Glāzē (250ml) - 320 g Ēdamkarotē - 30 g Tējkarotē - 10 g
Skatīts: 941 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Medus:
Glāzē (250ml) - 325 g Ēdamkarotē - 30 g Tējkarotē - 10 g
Skatīts: 993 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Pūdercukurs:
Glāzē (250ml) - 180 g Ēdamkarotē - 15 g Tējkarotē - 8 g
Skatīts: 1178 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Cukurs:
Glāzē (250ml) - 200 g Ēdamkarotē - 25 g Tējkarotē - 10 g
Skatīts: 3017 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Auzu pārslas:
Glāzē (250ml) - 90 g Ēdamkarotē - 15 g Tējkarotē - 4 g
Skatīts: 1054 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Manna:
Glāzē (250ml) - 200 g Ēdamkarotē - 25 g Tējkarotē - 8 g
Skatīts: 988 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Kartupeļu ciete:
Glāzē (250ml) - 200 g Ēdamkarotē - 30 g Tējkarotē - 10 g
Skatīts: 1088 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Kviešu milti:
Glāzē (250ml) - 160 g Ēdamkarotē - 25 g Tējkarotē - 10 g
Skatīts: 985 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Tase- 1 tases tilpums ir 240 ml. Salīdzinājumam:
1 tase= 16 ēdamkarotes= 48 tējkarotes 1/2 tases= 120 ml 1/3 tases=80 ml 1/4 tases= 60 ml 1/5 tases = 50 ml 2 tases = 1 pinte
Skatīts: 981 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Pudiņš- deserts, kas var būt gan cepts, gan vārīts,gan tvaicēts. Galvenokārt tas tiek taisīts no sviesta, miltiem vai citiem graudaugu produktiem, olām, taukiem, cukura. Atkarībā no tā, kādu garšu vēlas iegūt,pievieno augļus, ogas, šokolādi u.c.
Skatīts: 1070 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Pinte- pint (pt)- angļu tilpuma mērvienība. Pintes metriskās mērvienībās:
1/4 pintes= 150 ml 1/2 pintes= 300 ml 3/4 pintes= 450 ml 1 pinte= 600 ml 1 3/4 pintes= 1 l
1 pinte= 2 tases
Skatīts: 958 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
Kvarts jeb ceturtdaļa- quart (qt)- tilpuma mērvienība, ko lieto Amerikā un Lielbritānijā. Kvarts metriskās mērvienībās:
1 kvarts (amerikāņu) =~0.946 l 1 kvarts (Lielbritānijas)=~ 1.14 l
Skatīts: 1167 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 11.06.2012
|
|