Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 20.09.2019, 11:54
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Jūnijs 2012  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Jūnijs » 11

   Kanēlis:

  Ēdamkarotē - 20 g
  Tējkarotē - 8 g


   Brūni skaistā ierullētā miza, smalkais kārdinošais pulveris, aromāts, kas uzjundī, to pievienojot ēdienam vai atverot burciņu, aromāts, kuru atpazīst teju vai ikviens, – tas ir kanēlis. Garšviela, kura vairāk asociējas ar ziemas periodu tieši smaržas dēļ, piestāv gada aukstajam periodam, kad cilvēkam prasās pēc kaut kā siltāka, kas saistās, piemēram, ar kanēļa, krustnagliņu vai muskatrieksta smaržu. Vasarai, liekas, vairāk piestāv piparmētru un ogu smaržas. Un, kā izrādās, ne velti. Uzskata, ka kanēļa sastāvā esošajai ēteriskajai eļļai piemīt smarža, kas uzlabo cilvēka darba spējas, smadzeņu darbību un padara možāku, un, loģiski domājot, tā mums visvairāk piet ... Lasīt tālāk »
Skatīts: 663 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Želantīns (pulveris):

  Ēdamkarotē ir 15 g želatīna
  Tējkarotē ir 5 g želatīna


Želatīns ir proteīns, ko izdala no liellopu kauliem vai cūkas ādas un pievieno želējamajam produktam, uzbriedinātu un izšķīdinātu karstā ūdenī. Bezgaršīgā un nesmaržīgā viela ar ēdienu dara brīnumus - šķidrums pārvēršas stingrā želejā.

Augstas kvalitātes želatīns ir caurspīdīgas vai daļēji caurspīdīgas plāksnītes 2-3 mm biezumā. Kvalitatīvs želatīns labi uzbriest siltā ūdenī 36-37°C temperatūrā un izšķīst, kad temperatūru lēnām paaugstina līdz 45°C.
... Lasīt tālāk »
Skatīts: 1454 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Kafija:

  Ēdamkarotē - 20 g
  Tējkarotē - 8 g
Skatīts: 588 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Tēja:

  Ēdamkarotē - 28 g
  Tējkarotē - 2 g
Skatīts: 588 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Dzeramā soda:

  Ēdamkarotē - 28 g
  Tējkarotē - 12 g
Skatīts: 691 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Citronskābe:

  Ēdamkarotē - 25 g
  Tējkarotē - 8 g
Skatīts: 1789 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Sāls:

  Glāzē (250ml) - 320 g
  Ēdamkarotē - 30 g
  Tējkarotē - 10 g
 
Skatīts: 599 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Medus:

  Glāzē (250ml) - 325 g
  Ēdamkarotē - 30 g
  Tējkarotē - 10 g
Skatīts: 640 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Pūdercukurs:

  Glāzē (250ml) - 180 g
  Ēdamkarotē - 15 g
  Tējkarotē - 8 g
 
Skatīts: 798 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Cukurs:

  Glāzē (250ml) - 200 g
  Ēdamkarotē - 25 g
  Tējkarotē - 10 g
Skatīts: 2664 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Auzu pārslas:

  Glāzē (250ml) - 90 g
  Ēdamkarotē - 15 g
  Tējkarotē - 4 g
Skatīts: 698 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Manna:

  Glāzē (250ml) - 200 g
  Ēdamkarotē - 25 g
  Tējkarotē - 8 g
 
Skatīts: 626 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Kartupeļu ciete:

  Glāzē (250ml) - 200 g
  Ēdamkarotē - 30 g
  Tējkarotē - 10 g
Skatīts: 694 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Kviešu milti:

Glāzē (250ml) - 160 g
Ēdamkarotē - 25 g
Tējkarotē - 10 g
 
Skatīts: 642 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Tase- 1 tases tilpums ir 240 ml. 
Salīdzinājumam:

1 tase= 16 ēdamkarotes= 48 tējkarotes
1/2 tases= 120 ml
1/3 tases=80 ml
1/4 tases= 60 ml
1/5 tases = 50 ml
2 tases = 1 pinte
Skatīts: 611 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

   Pudiņš- deserts, kas var būt gan cepts, gan vārīts,gan tvaicēts. Galvenokārt tas tiek taisīts no sviesta, miltiem vai citiem graudaugu produktiem, olām, taukiem, cukura. Atkarībā no tā, kādu garšu vēlas iegūt,pievieno augļus, ogas, šokolādi u.c. 
Skatīts: 705 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

Pinte- pint (pt)- angļu tilpuma mērvienība. Pintes metriskās mērvienībās:

1/4 pintes= 150 ml
1/2 pintes= 300 ml
3/4 pintes= 450 ml
1 pinte= 600 ml
1 3/4 pintes= 1 l

1 pinte= 2 tases
Skatīts: 606 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

Kvarts jeb ceturtdaļa- quart (qt)- tilpuma mērvienība, ko lieto Amerikā un Lielbritānijā. Kvarts metriskās mērvienībās: 

1 kvarts (amerikāņu) =~0.946 l
1 kvarts (Lielbritānijas)=~ 1.14 l
Skatīts: 795 | Pievienoja: Rausis | Datums: 11.06.2012

Latvijas Reitingi