Garnējums- produkti vai to substance, kas tiek izmantota ēdiena vai dzēriena rotāšanai, dekorēšanai. Dažos gadījumos garnējumu izmanto, lai piedotu kādu kontrastējošu garšu ēdienam. Garnējums padara ēdienu vai dzērienu vizuāli pievilcīgāku un izsmalcinātāku.
Skatīts: 3604 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 10.06.2012
|
Tējkarote- 1 tējkarotes tilpums ir 5 ml. Mērot produkta daudzumu ar karoti, virsmu vienmēr nolīdzina, ja vien receptē nav norādīts savādāk.
Salīdzinājumam: 48 tējkarotes= 1 tase 3 tējkarotes= 1 ēdamkarote 1 tējkarote cukura= 4g cukura
Skatīts: 1061 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 10.06.2012
|
Ēdamkarote- 1 ēdamkarotes tilpums ir 15 ml. Mērot produktu daudzumu ar karoti, virsmu vienmēr nolīdzina, ja vien receptē nav norādīts citādi.
Salīdzinājumam: 1 ēdamkarote= 3 tējkarotes 16 ēdamkarotes=1 tase 1 ēdamkarote cukura= ~12,4 g cukura
Skatīts: 994 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 10.06.2012
|
Glāze- Vienas glāzes aptuvenais tilpums ir 240-250 ml.
Aptuvenie tilpumi citiem produktiem:
1 glāze eļļas= ~200 ml 1 glāze miltu=~ 125 g 1 glāze cukura= ~185 g
Skatīts: 1123 |
Pievienoja: Rausis |
Datums: 10.06.2012
|
|