Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 17:53
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Riekstu tortes

Valriekstu pīrāgs ar putukrējumu

Sastāvdaļas

valrieksti - 160 g
brūnais cukurs - 150 g
sviests - 115 g
4 olas
vaniļas cukurs - 2 tējk.
milti - 65 g
cepamais pulveris - ½ tējk.
sķīpsniņa sāls

Dekorēšanai
saldais krējums - 200 ml
pūdercukurs - 2 ēd.k.
zemeņu ievārījums - 150 g
citronu sula no ½ citrona

Pagatavošana

Apgrauzdē valriekstus un sasmalcina blenderī.

Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. 

Pievieno izkausētu sviestu, samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, sasmalcinātajiem riekstiem, pievieno olu masai un samaisa mīklu.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē.

Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru un saputo stingrās putās.

Zemeņu ievārījumu samaisa ar citronu sulu, notecina sīrupu. Atdzesēto pīrāgu bagātīgi pārlej ar pagatavoto zemeņu sīrupu, ļauj nedaudz ievilkties.

Saputoto putukrējumu liek konditorejas maisiņā, dekorē pīrāgu un viducī liek zemeņu ievārījumu.

Liek uz 2 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Riekstu tortes |
Skatījumu skaits: 1450 | Atslēgvārdi: Riekstu tortes | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi