Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 05:32
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes

Zemeņu krēma torte ar karamelizētām mandelēm

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
cukurs - 100 g
vaniļas cukurs - 1 pac.
ūdens - 3 ēd.k.
milti - 60 g
kartupeļu ciete (ar kaudzīti) - 3 ēd.k.
cepamais pulveris - ½ tējk.

Krēmam
zemenes - 500 g
želatīns - 10 g
krēmsiers Filadelfija - 250 g
saldais krējums - 500 ml
putukrējuma cietinātājs - 1 pac.
pūdercukurs
zemeņu sīrups - 2 ēd.k.

Dekorēšanai
saldais krējums - 150 ml
pūdercukurs
tumšā šokolāde
gaišā šokolāde
mandeles karamelē

Pagatavošana

Atdala olu baltumus.

Puto olu baltumus ar ūdeni, pakāpeniski pievienojot cukuru. (apmēram 15 minūtes, līdz cukurs izkusis)

Turpina putot, pa vienam pienojot olu dzeltenumus.

Miltus sajauc ar cieti, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, trīs piegājienos pievieno saputotajai olu masai un lēnām iecilā masā.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.

Izcepto biskvītu uz nakti atstāj ''nobriest''.

Pagatavo krēmu.

Zemenēm uzber 2 ēdamkarotes cukura un atkausē.

Želatīnam uzlej uzlej aukstu ūdeni un ļauj uzbriest.

Uzbriedinātajam želatīnam pielej zemeņu sīrupu un izkausē karstā ūdens peldē. Pievieno atlaidinātajām zemenēm, samaisa un liek uz laiciņu ledusskapī nedaudz sarecēt.

Krēmsieram pievieno pūdercukuru un saputo krēmīgā masā.

Saldajam krējumam pievieno putukrējuma cietinātāju un saputo. Pievieno saputotajam krēmsieram un samaisa. Sadala krēmu divās daļas. Pusei krēma pievieno zemenes un samaisa.

Biskvītu pārgriež uz pusēm. 

Liek uz paplātes vienu biskvīta ripu, pārsmērē ar zemeņu krēmu, liek virsū otru biskvītu un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Tikmēr pagatavo mandeles karamelē.

Apgrauzdē mandeles un kārto uz cepampapīra.

125 g pūdercukura pielej 80 ml ūdens, samaisa un karsē uz nelielas uguns, līdz pūdercukurs izkusis. Noņem putas un karsē, līdz veidojas zeltaini brūna masa. Pārlej mandeles un ļauj sastīvēt. Daļu mandeļu atstāj dekorēšanai, bet pārējās sasmalcina blenderī.

Kad torte nedaudz sastīvējusi, virsu un malas smērē ar balto krēmu. 

Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, liek konditorejas maisiņā un veido rozītes. 

Dekorē torti ar izkausētu šokolādi un mandelēm karamelē. Tortes malas pārbārsta ar karamelizētajām mandelēm. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma tortes |
Skatījumu skaits: 1635 | Atslēgvārdi: Krēma tortes, Biskvīta tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi