Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 18:04
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes

Vecmammas krēma torte
Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 400 g
sviests - 250 g
krējums - 200 g
1 ola

Krēmam
1½ bundžas iebiezināta piena ar cukuru
sviests - 150 g
jāņogu ievārījums - 150 g

Pagatavošana

Uz galda ber miltus, pievieno sviestu un ar nazi sakapā, lai veidojas drumstalas. Tad savāc kaudzītē, izveido bedrīti, pievieno krējumu, olu un samīca mīklu.


Saveļ mīklas bumbu un liek uz stundu ledusskapī.


Atdzisušo mīklu sadala 10-12 daļās un izrullē plānus ripuļus.


Plātī klāj cepamo papīru, liek mīklas ripuli, pāris vietās sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200-220C līdz biskvītu zeltaini brūnu.

Tikmēr pagatavo krēmu.

Sviestu saputo ar mikseri, pakāpeniski pievienojot iebiezināto pienu.

Izceptos biskvītus liek kārtām, pa vidu smērējot krēmu. Starp divām kārtām smērē jāņogu ievārījumu.  Nedaudz krēma atstāj tortes noformēšanai.

Tad uz virsējā biskvīta liek virtuves dēlīti, uzliek kādu smagumu, lai piespiež, un atstāj uz 8-10 stundām.


Pēc 8-10 stundām noņem slogu un ar nazi nolīdzina tortes maliņas. 


Ar atlikušo krēmu smērē tortes virsu un malas. Biskvīta atgriezumus sadrupina un apkaisa visu torti.


Lai labi garšo!


Kategorija: Krēma tortes |
Skatījumu skaits: 2538 | Atslēgvārdi: Krēma tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi