Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Mīklai milti - 400 g sviests - 250 g krējums - 200 g 1 ola Krēmam 1½ bundžas iebiezināta piena ar cukuru sviests - 150 g jāņogu ievārījums - 150 g Pagatavošana Uz galda ber miltus, pievieno sviestu un ar nazi sakapā, lai veidojas drumstalas. Tad savāc kaudzītē, izveido bedrīti, pievieno krējumu, olu un samīca mīklu. Saveļ mīklas bumbu un liek uz stundu ledusskapī. Atdzisušo mīklu sadala 10-12 daļās un izrullē plānus ripuļus. Plātī klāj cepamo papīru, liek mīklas ripuli, pāris vietās sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200-220C līdz biskvītu zeltaini brūnu. Tikmēr pagatavo krēmu. Sviestu saputo ar mikseri, pakāpeniski pievienojot iebiezināto pienu. Izceptos biskvītus liek kārtām, pa vidu smērējot krēmu. Starp divām kārtām smērē jāņogu ievārījumu. Nedaudz krēma atstāj tortes noformēšanai. Tad uz virsējā biskvīta liek virtuves dēlīti, uzliek kādu smagumu, lai piespiež, un atstāj uz 8-10 stundām. Pēc 8-10 stundām noņem slogu un ar nazi nolīdzina tortes maliņas. Ar atlikušo krēmu smērē tortes virsu un malas. Biskvīta atgriezumus sadrupina un apkaisa visu torti. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 2538
| Atslēgvārdi: |