Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Biskvītam Vārītajam krēmam vaniļas cukurs brūkleņu ievārījums Pagatavošana Vienam biskvītam. Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem. 10 dzeltenumiem pievieno 8 ēdamkarotes cukura un saputo. Olu baltumus saputo stingrās putās, beigās pievieno 2 karotes cukura un vēlreiz saputo. Saputotajiem olu dzeltenumiem pievieno 10 ēdamkarotes miltu un samaisa. Beigās iecilā olu baltumus. Cepamajā formā klāj cepamo papīru un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 250°C apmēram 20 minūtes. Pirmās 9-10 minūtes nedrīkst virināt krāsns durvis. Kamēr cepas biskvīts gatavo mīklu nākošajam biskvītam. Kopā cep trīs biskvītus. Izceptos biskvītus atdzesē. Gatavo krēmu. 6 olas iesit bļodā, pieber 12 ēdamkarotes cukura, pievieno 2 tējk. vaniļas cukura un samaisa. Pievieno 12 ēdamkarotes izsijātu miltu un samaisa. 1 l piena karsē līdz vārīšanās temperatūrai. Kad piens katliņā uzkarsis, lej pakāpeniski tajā olu-miltu masu. Turpina karsēt uz lēnas uguns un visu laiku kārtīgi maisa. Kad masa sāk biezēt, sāc arvien intensīvāk maisīt, tas tādēļ, lai neveidojas kunkuļi. Krēmu vāra līdz pirmajiem burbuļiem. Kad krēms gatavs – sabiezējis, ņem to nost no uguns. Miltiem pilnībā jāizkarst, lai tiem nav jēlas miltu garšas. Gatavo krēmu atdzesē ik pa laiciņam maisot, lai neveidotos plēve. Visērtāk to atdzesēt auksta ūdens peldē. Padzisušā krēmā iemaisa mīkstu sviestu un atdzesē to pavisam. Gatavo torti. Uz pirmā biskvīta liek brūkleņu ievārījumu, tad krēmu un pa virsu pārber svaigas brūklenes. Tad liek virsū nākamo biskvīta kārtu un piespiež. Atkal liek ievārījumu, atkal pa virsu – krēmu. Kārtu pa kārtai. Kad kūku kārtas saliktas, torti no visām pusēm apsmērē ar krēmu. Maliņas apliek ar drupačām. Dekorē torti. Krēmam piejauc klāt kakao pulveri, lai ir krāsaināka torte. Ja gribi rozā rozītes, krēmam piejauc zemeņu sīrupu. Dekorē torti ar krēmu, brūklenēm. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 3756
| Atslēgvārdi: |