Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 18:24
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Krēma tortes

Svētku torte

Sastāvdaļas

Biskvītam
milti - 30 ēd.k.
cukurs - 30 ēda.k.
olas - 30 gab.

Vārītajam krēmam
olas - 6 gab.
piens - 1 l
cukurs - 12 ēd.k.

vaniļas cukurs
milti - 12 ēd.k.
sviests 600 g

brūkleņu ievārījums
svaigas brūklenes
kakao

Pagatavošana

Vienam biskvītam. 

Atdala olu dzeltenumus no olu baltumiem. 

10 dzeltenumiem pievieno 8 ēdamkarotes cukura un saputo.

Olu baltumus saputo stingrās putās, beigās pievieno 2 karotes cukura un vēlreiz saputo. 

Saputotajiem olu dzeltenumiem pievieno 10 ēdamkarotes miltu un samaisa. Beigās iecilā olu baltumus.

Cepamajā formā klāj cepamo papīru un lej mīklu. 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 250°C apmēram 20 minūtes. Pirmās 9-10 minūtes nedrīkst virināt krāsns durvis.

Kamēr cepas biskvīts gatavo mīklu nākošajam biskvītam. Kopā cep trīs biskvītus.

Izceptos biskvītus atdzesē.

Gatavo krēmu.

6 olas iesit bļodā, pieber 12 ēdamkarotes cukura, pievieno 2 tējk. vaniļas cukura un samaisa. Pievieno 12 ēdamkarotes izsijātu miltu un samaisa. 

1 l piena karsē līdz vārīšanās temperatūrai. Kad piens katliņā uzkarsis, lej pakāpeniski tajā olu-miltu masu. Turpina karsēt uz lēnas uguns un visu laiku kārtīgi maisa. Kad masa sāk biezēt, sāc arvien intensīvāk maisīt, tas tādēļ, lai neveidojas kunkuļi. Krēmu vāra līdz pirmajiem burbuļiem. Kad krēms gatavs – sabiezējis, ņem to nost no uguns. Miltiem pilnībā jāizkarst, lai tiem nav jēlas miltu garšas. 

Gatavo krēmu atdzesē ik pa laiciņam maisot, lai neveidotos plēve. Visērtāk to atdzesēt auksta ūdens peldē. Padzisušā krēmā iemaisa mīkstu sviestu un atdzesē to pavisam.

Gatavo torti.

Uz pirmā biskvīta liek brūkleņu ievārījumu, tad krēmu un pa virsu pārber svaigas brūklenes. Tad liek virsū nākamo biskvīta kārtu un piespiež. Atkal liek ievārījumu, atkal pa virsu – krēmu. Kārtu pa kārtai.

Kad kūku kārtas saliktas, torti no visām pusēm apsmērē ar krēmu. Maliņas apliek ar drupačām. 

Dekorē torti. 

Krēmam piejauc klāt kakao pulveri, lai ir krāsaināka torte. Ja gribi rozā rozītes, krēmam piejauc zemeņu sīrupu. Dekorē torti ar krēmu, brūklenēm.


Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma tortes |
Skatījumu skaits: 3756 | Atslēgvārdi: Krēma tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi