Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Biskvītam 10 olas 10 ēd.k. cukura 10 ēd.k. miltu 1/2 tējk. sāls sviesta piciņa veidnes malu ieziešanai Krēmam 500 g krējumsiera 250 ml saldā krējuma 200 g cukura 6 olu dzeltenumi 15 g želatīna Tortes pildījumam un rotāšanai vēl nepieciešama jāņogu želeja, jāņogas un lielogu mellenes (vai jebkuras citas svaigas ogas pēc izvēles) un paciņa Ruf caurspīdīgās želejas gatavas tortes pārliešanai. Pagatavošana Vispirms gatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, baltumus ieliek ledusskapī. Dzeltenumiem pievieno cukuru un kuļ, līdz masas apjoms palielinājies un tā kļuvusi gaiša. Tad ņem aukstos olu baltumus, pievieno sāli un kuļ stingrās putās. Kad baltumi saputoti līdz tādai cietībai, ka, apgāžot bļodu otrādi, masa nekrīt laukā, tos lēnām ar koka karoti iecilā saputotajos dzeltenumos. Caur sietu izsijā miltus un pa karotei tos pievieno olu masai. Jāmaisa lēni, lai mīkla nesakrītas. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Tortes veidnes pamatnē ieklāj cepamo papīru, bet malas ieziež ar sviestu. Mīklu lej formā un cep apmēram 30 minūtes, nevirinot cepeškrāsns durvis. Kad biskvīts pacēlies pa visu formu un kļuvis zeltains, to ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Pēc tam uzmanīgi pārgriež uz pusēm, lai sanāk divas ripas. Gatavo krēmu. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un liek karsēties ūdens peldē. Pa to laiku saputo saldo krējumu, kurā pēc tam iemaisa krējumsieru. Puto, līdz masa kļūst viendabīga. Uzbriedina un izkausē želatīnu, pievieno to saputotajiem olu dzeltenumiem. Abas masas sajauc. Kārto torti (to dara apaļajā veidnē ar malām). Ņem vienu biskvīta ripu, viegli sadursta ar dakšiņu, lai labāk sasūktos. Pārziež biskvītu ar jāņogu ievārījumu. Tad bagātīgā kārtā pārlej krēmu, uzber pāris saujas ogu. Pāri klāj otru biskvīta ripu, ko atkal sadursta ar dakšiņu. Pārziež ar ievārījumu un lej virsū atlikušo krēmu. Torti liek ledusskapī, lai sastingst. Kad krēms sabiezējis, uzmanīgi noņem veidnes malas un garnē ar ogām. Pēc tam katlā ieber vienu paciņu Ruf (12 g) caurspīdīgās glazūras pulveri, tam pievieno 2 ēdamkarotes cukura un 250 ml ūdens. Šķidrumu maisot uzvāra, pēc tam minūti atdzesē un, sākot no vidus, pārlej torti. Tad atkal uz brīdi ieliek ledusskapī sastingt. | |
Skatījumu skaits: 1820
| Atslēgvārdi: |