Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Biskvītam Pildījumam Želejai Sīrupam Pagatavošana Cepam biskvītu. Olas saputo ar cukuru. Tad pievieno vaniļas ekstratu, izkausētu sviestu un samaisa. Beigās iesijā miltus un samaisa mīklu. Ietauko cepamo formu (20 cm), lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15-20 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē. Pagatavo sīrupu biskvīta apslacīšanai. Lej katliņā ūdeni, pievieno cukuru un vāra uz nelielas uguns apmēram 2-3 minūtes. Noņem no uguns, nedaudz padzesē, pielej šampanieti, samaisa un pilnībā atdzesē. Pagatavo pildījumu. Želatīnam uzlej nedaudz ūdens un ļauj uzbriest. Saputo olu dzeltenumus. Šampanietim pievieno citrona sulu, pusi cukura un uzkarsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izkusis (nevārīt !). Tievā strūkliņā lej saputotajā olu masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Liek uz nelielas uguns un karsē, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu (neļaujiet sākt vārīties !). Jāsanāk tādam kā pašķidram ķīselim. Tad pievieno uzbriedināto želatīnu, labi samaisa, līdz želatīns izkusis un atdzesē. Kad masa atdzisusi, saputo saldo krējumu un iemaisa šampanieša masā. Beigās saputo olu baltumus, pievieno atlikušo cukuru, saputo stingrās putās un lēnām iecilā masā. Liekam kopā torti. Tortes formā ar noņemamām malām liek izcepto biskvītu (formas malas var izveidot arī no kartona) un aplaista ar šampanieša sīrupu. Klāj virsū putukrējuma pildījumu, izlīdzina un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt. Pagatavo želeju. Želatīnam uzlej nedaudz ūdens un ļauj uzbriest. Šampanietim pievieno cukuru, citrona sulu un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izšķīdis (nevārīt !). Pievieno uzbriedināto želatīnu un labi samaisa, līdz želatīns izkusis. Atdzesē. Zemenes pārgriež uz pusēm un kārto uz atdzesētas tortes. Uz katras zemenes uzlej 2-3 karotes želejas un ieliek uz 15 ledusskapī sastīvēt ( ! tāpēc, lai uzlejot atlikušo želeju, zemenes neuzpeldētu). Pēc 15 minūtēm uzlej atlikušo želeju un liek uz 4-5 stundām ledusskapī pilnībā sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1869
| Atslēgvārdi: |