Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 04:39
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes

Šampanieša torte ar zemenēm "Valentīndienas pārsteigums''

Sastāvdaļas

Biskvītam
2 olas
cukurs - 80 g
milti - 60 g
sviests - 30 g
vaniļas ekstrats

Pildījumam
šampanietis (pussausais, sausais) - 250 ml
sula no ½ citrona
cukurs - 200 g
2 olas
želatīns - 10 g
saldais krējums 33% - 200 ml

Želejai
zemenes - 250 g
šampanietis - 400 ml
cukurs - 200 g
sula no ½ citrona
želatīns - 15 g

Sīrupam
ūdens - 50 ml
cukurs - 50 g
šampanietis - 50 ml
dažas pilītes citrona sulas

Pagatavošana

Cepam biskvītu. Olas saputo ar cukuru. Tad pievieno vaniļas ekstratu, izkausētu sviestu un samaisa. Beigās iesijā miltus un samaisa mīklu. Ietauko cepamo formu (20 cm), lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15-20 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē.

Pagatavo sīrupu biskvīta apslacīšanai. Lej katliņā ūdeni, pievieno cukuru un vāra uz nelielas uguns apmēram 2-3 minūtes. Noņem no uguns, nedaudz padzesē, pielej šampanieti, samaisa un pilnībā atdzesē.

Pagatavo pildījumu. Želatīnam uzlej nedaudz ūdens un ļauj uzbriest. Saputo olu dzeltenumus. Šampanietim pievieno citrona sulu, pusi cukura un uzkarsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izkusis (nevārīt !). Tievā strūkliņā lej saputotajā olu masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Liek uz nelielas uguns un karsē, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu (neļaujiet sākt vārīties !). Jāsanāk tādam kā pašķidram ķīselim. Tad pievieno uzbriedināto želatīnu, labi samaisa, līdz želatīns izkusis un atdzesē. Kad masa atdzisusi, saputo saldo krējumu un iemaisa šampanieša masā. Beigās saputo olu baltumus, pievieno atlikušo cukuru, saputo stingrās putās un lēnām iecilā masā.

Liekam kopā torti. Tortes formā ar noņemamām malām liek izcepto biskvītu (formas malas var izveidot arī no kartona) un aplaista ar šampanieša sīrupu. Klāj virsū putukrējuma pildījumu, izlīdzina un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Pagatavo želeju. Želatīnam uzlej nedaudz ūdens un ļauj uzbriest. Šampanietim pievieno cukuru, citrona sulu un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izšķīdis (nevārīt !). Pievieno uzbriedināto želatīnu un labi samaisa, līdz želatīns izkusis. Atdzesē.

Zemenes pārgriež uz pusēm un kārto uz atdzesētas tortes. Uz katras zemenes uzlej 2-3 karotes želejas un ieliek uz 15 ledusskapī sastīvēt ( ! tāpēc, lai uzlejot atlikušo želeju, zemenes neuzpeldētu).

Pēc 15 minūtēm uzlej atlikušo želeju un liek uz 4-5 stundām ledusskapī pilnībā sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Dažādas tortes |
Skatījumu skaits: 1125 | Atslēgvārdi: Dažādas tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi