Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 6 olu baltumi
pūdercukurs - 1½ glāze
citrona sula - 1 tējk.
vaniļas cukurs - 1 pac.
šķipsniņa sāls
kartupeļu ciete - 2 ēd.k.
kukurūzas milti - 1 tējk.
Putukrējumam
saldais krējums - 300 ml
cukurs - 3 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 pac.
augļi dekorēšanai (kivi un zemenes)
Pagatavošana
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un puto, līdz stingrām putām. Tad pakāpeniski, pa vienai karotei, pievieno pūdercukuru, sajauktu ar cieti, vaniļas cukuru un citrona sulu. Sakuļ stingrās putās.
Plātī klāj cepampapīru un apkaisa ar kukurūzas miltiem.
Liek mīklu uz papīra, veidojot pabiezas kūkas formu.
Liek cepeškrāsnī un cep 120°C apmēram vienu stundu. Neveriet cepeškrāsni vaļā! Pēc stundas izslēdz cepeškrāsni, nedaudz paver durtiņas un atstāj 20 minūtes. Tad izņem kūku un vēl patur līdz pilnīgai atdzišanai. Neraizējieties, ja kūka nedaudz sasēžas un saplaisā.
Saputo putukrējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Smērē uz kūkas un dekorē ar augļiem.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 3475
| Atslēgvārdi: |