Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas 40 g magoņu sēklu 125 ml piena 250 g sviesta, izkausēta miziņa no 1 citrona 275 g pūdercukura 4 olas 335 g miltu, kuriem pievienots cepamais pulveris 110 g parasto kviešu miltu 240 g svaigais siers (var lietot arī trekno bezpiedevu jogurtu, es izmantoju Vācijā iegādātu Quark, kas vairāk līdzinās samaltam biezpienam) Glazūrai: sula no puscitrona (sulīga) + 150 g pūdercukura Gatavošana Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. Magones aplej ar pienu un atstāt uz 10 minūtēm ievilkties. Saputo kopā izkausētu sviestu, citrona miziņu un cukuru. Pievieno olas un turpina putot. Pievieno miltus un pienu ar magonēm. Atkal kārtīgi samaisa. Beigās iemaisa svaigo sieru. Mīklu lej ietaukotā pannā (23 cm) un cep vienu stundu. Kamēr kūka cepas, sagatavo glazūru – sajaucot pūdercukuru ar citronu sulu. Izņem kūku no krāsns. Pirms izņemt no formas, to nedaudz atdzesē. Kad kūka vēl nedaudz silta, to pārlej ar citronu glazūru. Ja vēlas ēd siltu, ja ir pacietība – pagaida, kamēr kūka atdziest un glazūra – sacietē! | |
Skatījumu skaits: 1964
| Atslēgvārdi: |