Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 26.04.2024, 02:08
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte Kristīne
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Biezpiena tortes

Cepumu kūka ar aveņu jumtiņu
Sastāvdaļas

biezpiens - 500 g
biezpiena sieriņi ar zemeņu garšu - 3 gab.
Selgas cepumi ar tiramisu garšu - 10 paciņas 
brūkleņu ievārījums
bundžiņa kondensētā piena
Laimas zefīri (dzērveņu) - 1 paciņa 
saldais krējums - 200 ml. 
cukurs un citronskābe putukrējumam
svaigas avenes - 320-350 g
Hartley's želejas kubiņi - 2 paciņas (270 g)

Glazūrai
sviests - 60 g
kakao - 6 ēd.k.
cukurs - 6 ēd.k.
ūdens - 3 ēd.k.

Pgatavošana 

Gatavo biezpiena krēmus. 
Biezpienu sadala divās daļās, vienu daļu saspaida kopā ar biezpiena sieriņiem un trešdaļu bundžiņas kondensētā piena. Otru daļu biezpiena saspaida un sajauc ar putukrējumu. Putojot saldo krējumu, pievieno arī citronskābi un cukuru.

Uz cietas virsmas liek pirmo kārtu cepumu - 3 cepumus vertikāli un 5 horizontāli. Tad cepumus noklāj ar brūkleņu ievārījumu. Brūkleņu ievārījumam pa virsu noklāt sagatavoto biezpiena masu ar kondensēto pienu un biezpiena sieriņiem. Pa virsu atkal noklāj cepumus.


Tad nosmērē ar brūkleņu ievārījumu, tam pa virsu otru biezpiena masu ar putukrējumu, uz kuras pēc tam saliek plānās šķēlītēs sagrieztus zefīrus.

Tā turpina, kamēr ir saliktas 5 kārtas ar cepumiem, ieskaitot pašu pirmo kārtu.

Tad taisa sētiņu, pārgriežot cepumus uz pusēm. Tas jādara uzmanīgi, lai cepumi nesadrūp. Vienu no biezpiena pildījumiem saliek uz tortes virsmas gar pašu malu - tā, lai būtu pietiekami puscepumam. Šos, uz pusēm sadalītos cepumus, tad apliek kā sētiņu - to dara divu kārtu augstumā. Tad pa virsu saliek avenes.

Želeju sagatavo pēc instrukcijām, kas ir uz paciņas. Atdzesē līdz tādam brīdim, kad tā gandrīz jau sāk želēt un lej virsū avenēm. 

Tad sagatavo glazūru: uz lēnas uguns izkausē sviestu, pielej ūdeni, pieber sajauktu kakao ar cukuru. Izmaisa un karsē līdz cukurs izkusis. Atdzesē un lej pāri kūkas maliņām.


Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena tortes |
Skatījumu skaits: 6072 | Atslēgvārdi: Krēma tortes, Biezpiena tortes | Reitings: 5.0/2

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi