Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Biezpiena tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas biezpiens - 500 g biezpiena sieriņi ar zemeņu garšu - 3 gab. Selgas cepumi ar tiramisu garšu - 10 paciņas brūkleņu ievārījums bundžiņa kondensētā piena Laimas zefīri (dzērveņu) - 1 paciņa saldais krējums - 200 ml. cukurs un citronskābe putukrējumam svaigas avenes - 320-350 g Hartley's želejas kubiņi - 2 paciņas (270 g) Glazūrai sviests - 60 g kakao - 6 ēd.k. cukurs - 6 ēd.k. ūdens - 3 ēd.k. Pgatavošana Gatavo biezpiena krēmus. Biezpienu sadala divās daļās, vienu daļu saspaida kopā ar biezpiena sieriņiem un trešdaļu bundžiņas kondensētā piena. Otru daļu biezpiena saspaida un sajauc ar putukrējumu. Putojot saldo krējumu, pievieno arī citronskābi un cukuru. Uz cietas virsmas liek pirmo kārtu cepumu - 3 cepumus vertikāli un 5 horizontāli. Tad cepumus noklāj ar brūkleņu ievārījumu. Brūkleņu ievārījumam pa virsu noklāt sagatavoto biezpiena masu ar kondensēto pienu un biezpiena sieriņiem. Pa virsu atkal noklāj cepumus. Tad nosmērē ar brūkleņu ievārījumu, tam pa virsu otru biezpiena masu ar putukrējumu, uz kuras pēc tam saliek plānās šķēlītēs sagrieztus zefīrus. Tā turpina, kamēr ir saliktas 5 kārtas ar cepumiem, ieskaitot pašu pirmo kārtu. Tad taisa sētiņu, pārgriežot cepumus uz pusēm. Tas jādara uzmanīgi, lai cepumi nesadrūp. Vienu no biezpiena pildījumiem saliek uz tortes virsmas gar pašu malu - tā, lai būtu pietiekami puscepumam. Šos, uz pusēm sadalītos cepumus, tad apliek kā sētiņu - to dara divu kārtu augstumā. Tad pa virsu saliek avenes. Želeju sagatavo pēc instrukcijām, kas ir uz paciņas. Atdzesē līdz tādam brīdim, kad tā gandrīz jau sāk želēt un lej virsū avenēm. Tad sagatavo glazūru: uz lēnas uguns izkausē sviestu, pielej ūdeni, pieber sajauktu kakao ar cukuru. Izmaisa un karsē līdz cukurs izkusis. Atdzesē un lej pāri kūkas maliņām. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 6237
| Atslēgvārdi: |