17:12 Tortes cepšana |
Katram saldumu cienītājam kūku cepšana ir kā svētku diena. Rūpīgi atrasta recepte, izvēlētas sastāvdaļas, pannas, glazūras un, protams, visu atziņa, nogaršojot gala rezultātu. Bet kā rīkoties, ja kūku cepšana nav ikdiena? Darbi ir jāsāk ar receptes atrašanu. Šeit var palīdzēt dažādi interneta portāli, teiksim www.tortes.ucoz.lv un citi. Protams, var sekot ari vecmāmiņu receptēm vai recepšu grāmatām. Idejas kūkām var būt ļoti dažādas - Kazas siera kūka, ogu torte, burkānu kūka vai biezpienmaizīte. Izvēlamies ko gatavosim un atrodam recepti. Kad visas sastāvdaļas sapirktas, jāsākas gatavošanai. Droši ļaujieties arī improvizācijai. Sastāvdaļas, kuras šķiet ne pārāk gardas droši varat nomainīt ar sev tīkamām, piemēram, rozīnes var aizstāt ar aprikozēm vai ķiršiem. Panna ir viens no galvenajiem aksesuāriem, lai kūka izdotos vizuāli baudāma. Vislabākā šāda veida cepšanai ir kūka ar noņemamo malu, kurai, kad torte ir gatava var sānu malu attaisīt un noņemt, kūku viegli noslidinot no pamatnes. Torte gatava, atliek vien saaicināt draugus un ballīte ir gatava!
|
|