23:07 Kā pagatavot zefīra krēmu |
Sastāvdaļas 1 olas baltums 100 ml ūdens 8 ēdk. cukura 1/4 tējk. citronskābes vaniļas cukurs pēc velēšanās 2 tējk. želatīna Santa Maria šķipsniņa sāls Pagatavošana Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa,kas nekrīt nost no karotes.Liekam ledusskapī. Pa to laiku 50ml ūdenī iemaisam želatīnu,atstājam. Katliņā ielejam pārējos 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi.Vāram nepārtraukti maisot,kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm. Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs. Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisam. Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu. Putojam ap 20 minūtēm,līdz šī krēma masa kļūst bieza,stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām. |
|