23:36 Kā pagatavot vārīto krēmu |
Sastāvdaļas Olas 6 gab. Piens 1 l Cukurs 12 ēd.k. Milti 12 ēd.k. Sviests 500 g Pagatavošana 6 olas iesit bļodā, pieber klāt 12 ēdamkarotes cukura (uz katru olu 2 ēdamkarotes cukura), pieliec mazliet (pāris karotītes) vaniļas cukura. Samaisi visu kopā, liec klāt 12 ēdamkarotes izsijātu miltu. Liec vārīties 1 l piena, karsē līdz vārīšanās temperatūrai. Uzliec vārīties ūdeni, kas būs vajadzīgs, lai taisītu ūdens peldi krēmam. Kad ūdens uzvārījies, liec bļodiņu ar krēma masu ūdens peldē un intensīvi maisa tā, lai krēms nesaiet kunkuļos. Šo krēmu (šajā apjomā) jātaisa apmēram 30 min. Jo mazāk krēma, jo mazāk laiku krēms jāsilda. Miltiem pilnībā jāizkarst, lai tiem nav jēlas miltu garšas. Noslēpums, kā tikt vaļā no kunkuļiem, ja nu tomēr gadās kāds kunkulītis – masu sablenderē. Kad krēms savārīts, tas jāatdzesē maisot, lai neveidotos plēve, no kā atkal vēlāk veidojas kunkuļi. Visērtāk to atdzesēt ir, liekot auksta ūdens peldē un maisot. Kad krēms ir atdzesēts, tam klāt jauc atlaidinātu sviestu. |
|