Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 20:33
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 3
Viesi: 3
Lietotāji: 0

Kalendārs

«  Jūnijs 2012  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Rakstiņi

Galvenie » 2012 » Jūnijs » 22 » Citrona vārītais krēms "Lemon curd"

23:19
Citrona vārītais krēms "Lemon curd"
  
   "Lemon curd" ir iecienīts angļu krēms, ko uzsmērēt uz brokastu maizītēm vai uz bulciņām pie rīta citronu tējas. Krēmu var lietot gan bulciņām kā pildījumu, gan uz kūkām, gan uz cepumiem, gan arī uz brokastu maizītēm,gan ar pankūkām, var pievienot dažādiem desertiem, tā kā pielietojums ir plašs. 

   Sastāvdaļas

  3 lieli citroni
  3 lielas olas
  6 ēd.k cukurs
  45-60g sviests
  attiecīgi,ja maza ola, tad mazu citronu un mazliet mazāk sviestu un cukuru. Bet būtībā cukuru pievienojam pēc garšas, kā nu kuram labāk tīk.


   Pagatavošana

No citroniem norīvējam miziņu, tikai visu dzelteno.Izspiežam sulu.

Olas saputojam ar cukuru,pievienojam citrona sulu un miziņu.

Pievienojam sviestu.Trauku liekam ūdens peldē un nepārtraukti maisot ar putojamo slotinu vāram līdz masa sabiezē krēmā. Vārot varam pagaršot un ja nepieciešams pievienot vēl cukuru. Tas var aizņemt ap 10 minūtēm. Tad noņemam un ļaujam atdzist.

Ja vēlamies, tad izberžam caur sietinu šo krēmu, lai tajā nebūtu citrona miziņas gabaliņi, bet ja garšo tos var arī atstāt. Krēms ir skābeni salds. Saldums tiek regulēts pēc pašu garšas.



Skatījumu skaits: 1617 | Pievienoja: Rausis | Atslēgvārdi: Krēms | Reitings: 1.0/1

Latvijas Reitingi