23:19 Citrona vārītais krēms "Lemon curd" |
"Lemon curd" ir iecienīts angļu krēms, ko uzsmērēt uz brokastu maizītēm vai uz bulciņām pie rīta citronu tējas. Krēmu var lietot gan bulciņām kā pildījumu, gan uz kūkām, gan uz cepumiem, gan arī uz brokastu maizītēm,gan ar pankūkām, var pievienot dažādiem desertiem, tā kā pielietojums ir plašs. Sastāvdaļas 3 lieli citroni 3 lielas olas 6 ēd.k cukurs 45-60g sviests attiecīgi,ja maza ola, tad mazu citronu un mazliet mazāk sviestu un cukuru. Bet būtībā cukuru pievienojam pēc garšas, kā nu kuram labāk tīk. Pagatavošana No citroniem norīvējam miziņu, tikai visu dzelteno.Izspiežam sulu. Olas saputojam ar cukuru,pievienojam citrona sulu un miziņu. Pievienojam sviestu.Trauku liekam ūdens peldē un nepārtraukti maisot ar putojamo slotinu vāram līdz masa sabiezē krēmā. Vārot varam pagaršot un ja nepieciešams pievienot vēl cukuru. Tas var aizņemt ap 10 minūtēm. Tad noņemam un ļaujam atdzist. Ja vēlamies, tad izberžam caur sietinu šo krēmu, lai tajā nebūtu citrona miziņas gabaliņi, bet ja garšo tos var arī atstāt. Krēms ir skābeni salds. Saldums tiek regulēts pēc pašu garšas. |
|