Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas Pamatnei
milti - 260 g
šķipsniņa sāls
sviests - 180 g
auksts ūdens
Pildījumam
apaļgraudu rīsi - ¾ glāzes
piens - 2 glāzes
sāls - ½ tējk.
sarīvēta citrona miziņa - ½ tējk.
3 olas
Riccota siers - 200 g
cukurs - 1 glāze
saldais krējums - 1 glāze
vaniļas cukurs - 1 paciņa
kanēlis
Pagatavošana
Gatavo pamatni
Miltiem pievieno aukstu sviestu, sāli un saberž drupačās. Tad pievieno nedaudz auksta ūdens un samīca mīklu. Saveļ mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz vienu stundu ledusskapī.
Izrullē mīklu un klāj cepamajā formā, veidojot maliņas. Mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu (lai mīkla cepoties nepaceļas). Liek uz 15 minūtēm veidni saldētavā, lai mīkla sastingst.
Ieklāj veidnē foliju un pa virsu liek smagumu - zirņus vai pupas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 6 minūtes, tad noņem foliju un smagumu un cep vēl 6 minūtes.
Pagatavo pildījumu
Katlā lej karstu ūdeni, iemet šķipsniņu sāls un 10 minūtes vāra rīsus. Tad nokāš, pievieno 2 glāzes piena, sarīvētu citrona miziņu un sāli. Vāra uz lēnas uguns, līdz rīsi pilnībā izvārījušies mīksti (apm. 20 min).
Rikotas sieram pievieno, olas, vaniļas cukuru, cukuru, saldo krējumu un saputo, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pievieno rīsus, samaisa. Liek masu izceptajā pamatnē, piepildot to līdz malām.
Liek cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes. Izcepto kūku atdzesē un pārkaisa ar kanēli.
Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 1823
| Atslēgvārdi: |