Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Piektdiena, 23.08.2019, 19:57
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes

Krējuma deserta torte
Sastāvdaļas pamatnei:

250g cepumi Selgas vai kas līdzīgs

50-100g zemesrieksti

150g sviests

Sablenderējam cepumus un apceptus riekstus drupačās.Izkausējam sviestu,pievienojam drupačām un ieklājam traukā kā pamatni ar augstām maliņām.

Sastāvdaļas krēma masai:

800g skābais krējums

200g svaigais siers Maskarpone

250ml cukurs

1 paciņa vaniļas cukurs

1 paciņa Santa Maria želatīns

200ml piens

Skābo krējumu putojam ar cukuru līdz krēmīgai masai un līdz masa palielinās apjomā divas reizes.Tad pievienojam svaigo sieru un turpinam putot līdz viendabīgai krēmīgai,stingrai masai.

Aukstā pienā iemaisam želatīnu,izmaisam un uzbriedinam 5 minūtes,tad uzsildam kārtīgi siltu un maisot izsķīdinam.Piena želatīna maisījumu ieputojam krēma massā.

Lejam uz cepumu pamatnes.

Es 1/3 krēma masas ielēju sirds veida formā un,kad sastinga uzliku virsū apaļajam desertam,kurš arī jau bija sastindzis.

Dekorējam ar zefīra krēmu:

1 olas baltums

100ml ūdens

8 ēd.k cukurs

1/ 4 tēj.k citronskābe

vaniļas cukurs pēc velēšanās

2 tēj.k želatīns Santa Maria

šķipsniņa sāls

Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa,kas nekrīt nost no karotes.Liekam ledusskapī.

Pa to laiku 50ml ūdenī iemaisam želatīnu,atstājam.

Katliņā ielejam pārējos 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi.Vāram nepārtraukti maisot,kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.

Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs.

Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisam.

Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.

Putojam ap 20 minūtēm,līdz šī krēma masa kļūst bieza,stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.

Ar šo zefīra krēmu dekorēju un lieku ledusskapī uz vairākām stundām,ideāli uz nakti.



Kategorija: Dažādas tortes |
Skatījumu skaits: 1025 | Atslēgvārdi: Dažādas tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi