Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Ceturtdiena, 22.08.2019, 04:50
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Ābolu šarlote
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Auzu pārslu cepumu torte ar zefīru

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes

Bezē kūka ar avenēm
Sastāvdaļas  

cukurs - 280 g
5 olu baltumi
kartupeļu ciete - 2 tējk.
baltvīna etiķis - 2 tējk.
kokosriekstu skaidiņas - 85 g
saldais krējums - 300 ml
pūdercukurs - 50 g
1½ laims
avenes - 200 g

Pagatavošana

Olu baltumus saputo stingrās putās, beigās pievienojot cukuru, kartupeļu cieti un etiķi. Olas baltumu masa kļūs stingra, spīdīga un tāda kā nedaudz staipīga. Tad iemaisa kokosriekstu skaidiņas.

Uz cepampapīra uzzīmē divas taisnstūra kontūras (25cm x 15 cm) – katra no tām veidos vienu deserta kārtu (var desertu veidot arī apaļu).


No bezē masas veido 2 kūkas kārtas – vienādās daļās to smērē uz cepampapīra, ņemot vērā kontūras.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 120°C apmēram 1 stundu. Tad, netaisot vaļā cepeškrāsns durvis, dzesē vienu stundu izslēgtā krāsnī.

Pagatavo pildījumu.

Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru un saputo. Beigās pievieno sarīvētu laima miziņu un sulu, visu vēl saputo.

Vienu bezē kārtu liek uz paplātes, pa virsu smērē pusi no putukrējuma, tad pusi no avenēm. Tad atkal bezē kārtu, pa virsu – putukrējumu un avenes.


Lai labi garšo!

Kategorija: Dažādas tortes |
Skatījumu skaits: 1203 | Atslēgvārdi: Bezē tortes, Dažādas tortes | Reitings: 5.0/1

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi