Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Sastāvdaļas cukurs - 280 g 5 olu baltumi kartupeļu ciete - 2 tējk. baltvīna etiķis - 2 tējk. kokosriekstu skaidiņas - 85 g saldais krējums - 300 ml pūdercukurs - 50 g 1½ laims avenes - 200 g Pagatavošana Olu baltumus saputo stingrās putās, beigās pievienojot cukuru, kartupeļu cieti un etiķi. Olas baltumu masa kļūs stingra, spīdīga un tāda kā nedaudz staipīga. Tad iemaisa kokosriekstu skaidiņas. Uz cepampapīra uzzīmē divas taisnstūra kontūras (25cm x 15 cm) – katra no tām veidos vienu deserta kārtu (var desertu veidot arī apaļu). No bezē masas veido 2 kūkas kārtas – vienādās daļās to smērē uz cepampapīra, ņemot vērā kontūras. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 120°C apmēram 1 stundu. Tad, netaisot vaļā cepeškrāsns durvis, dzesē vienu stundu izslēgtā krāsnī. Pagatavo pildījumu. Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru un saputo. Beigās pievieno sarīvētu laima miziņu un sulu, visu vēl saputo. Vienu bezē kārtu liek uz paplātes, pa virsu smērē pusi no putukrējuma, tad pusi no avenēm. Tad atkal bezē kārtu, pa virsu – putukrējumu un avenes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 1785
| Atslēgvārdi: |