Jūs esiet ienācis(-kusi) kā Viesis
Grupa "Viesis"Sveicināti Viesis!
Sestdiena, 23.11.2024, 17:44
Sākums | Mans profils | Reģistrācija | Iziet | Ieeja | RSS

Vietnes izvēlne

R




Skaisti

Noderīgi



Veiksmīgai dienai



Statistika


Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Seko mums draugos

Draudzīgas saites

Populārākās receptes

Biezpiena torte bez cepšanas
Neparastā Selgas cepumu torte
Torte Kristīne
Zefīra torte ''Gaisīgais brīnums''
Torte ''Grāfa pilsdrupas''

Laba mūzika tortes baudīšanai

Iesaki

. .

Tortes receptes • Cep • Baudi

Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes

Gudrā kūka
Kāpēc gudrā kūka? Tāpēc, ka cepoties tā pati sadalās 3 daļās, no kurām vidējā garšo gluži kā vārītais krēms.

Sastāvdaļas

8 olas
250g margarīna
225g miltu
2 ēd.k. ūdens
1 litrs silta piena
2 tējk. vaniļas esences (man bija 1 tējk. vaniļas cukura)
300g cukura
Pūdercukurs pārkaisīšanai 

Pagatavošana

Margarīnu izkausē un noliek atdzesēties. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas esenci un ūdeni. Visu saputo ar mikseri, pievieno margarīnu, atkal saputo. Dzeltenumu masai pievieno caur sietu izsijātus miltus. Pievieno pusi piena, samaisa, pēc tam pievieno otru pusi.

Baltumus saputo cietās putās un uzmanīgi ar karoti iecilā mīklā, pēc tam sakuļ ar putojamo slotiņu. (Te laikam doma tāda, lai pēc iespējas vairāk gaiss tiktu iekšā). 

Mīkla būs šķidra, bet tā vajagot. 

Formu ar augstām un nenoņemamām malām ieziež ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Ielej tajā mīklu un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 175 grādos 1h 20min. 

Kad atdzisusi, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.


Kategorija: Dažādas tortes |
Skatījumu skaits: 2674 | Atslēgvārdi: Dažādas tortes | Reitings: 0.0/0

Līdzīgas receptes



Latvijas Reitingi