Šokolādes tortes [31] |
Biezpiena tortes [20] |
Medus tortes [3] |
Augļu tortes [42] |
Sāļas tortes [9] |
Siera tortes [22] |
Kāzu tortes [0] |
Bērnu tortes [0] |
Dažādas tortes [22] |
Riekstu tortes [6] |
Auzu pārslu torte [2] |
Smilšu mīklas tortes [4] |
Rauga mīklas tortes [0] |
Pankūku receptes [1] |
Jogurta tortes [0] |
Krēma tortes [16] |
Ruletes [8] |
Kēksi [2] |
Picas [3] |
Sākums » Tortes receptes » Recepšu sadaļas » Dažādas tortes |
Tweet | |
Kāpēc gudrā kūka? Tāpēc, ka cepoties tā pati sadalās 3 daļās, no kurām vidējā garšo gluži kā vārītais krēms. Sastāvdaļas 8 olas 250g margarīna 225g miltu 2 ēd.k. ūdens 1 litrs silta piena 2 tējk. vaniļas esences (man bija 1 tējk. vaniļas cukura) 300g cukura Pūdercukurs pārkaisīšanai Pagatavošana Margarīnu izkausē un noliek atdzesēties. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas esenci un ūdeni. Visu saputo ar mikseri, pievieno margarīnu, atkal saputo. Dzeltenumu masai pievieno caur sietu izsijātus miltus. Pievieno pusi piena, samaisa, pēc tam pievieno otru pusi. Baltumus saputo cietās putās un uzmanīgi ar karoti iecilā mīklā, pēc tam sakuļ ar putojamo slotiņu. (Te laikam doma tāda, lai pēc iespējas vairāk gaiss tiktu iekšā). Mīkla būs šķidra, bet tā vajagot. Formu ar augstām un nenoņemamām malām ieziež ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Ielej tajā mīklu un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 175 grādos 1h 20min. Kad atdzisusi, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru. | |
Skatījumu skaits: 2674
| Atslēgvārdi: |